AKP’nin milli bayram alerjisi



AKP Hükümeti bir genelge yayınlayarak Zafer Bayramı kutlamalarına yasak getirdi.
Resmi Gazete’de dün yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sınırlandırıldı ve geniş kutlamalar yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak terör olayları gösterilen genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” denildi.
Başbakanlığın bu genelgesine rağmen demokratik kitle örgütleri ve partiler meydanlara çıkmak için hazırlık yapıyor. PKK terör örgütü ile mücadele eden TSK’ya destek için, “Hepimiz Mehmetçiğiz” sloganı ile meydanlarda olacak olan demokratik kitle örgütleri ve partiler vatandaşa çağrı yaparak milli bayrama konan yasağı çiğnemeye çağırdı.
Vatan Partisi, TGB, TESUD, Vardiya Bizde, Gaziler, CKD, Türkiye Sanatçılar Birliği, ÇYDD, TÜMÖD, Ankara Taşeron İşçileri Derneği gibi kuruluşlar 30 Ağustos’ta Türkiye’nin her yerinde Zafer Bayramı kutlamaları için alanlara çıkacaklarını duyurdu.

VATAN PARTİSİ: YASAĞI TANIMIYORUZ
Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, AKP Hükümeti’nin tavrını eleştirerek milli bayram kutlamalarına konan yasağı tanımadıklarını ve 30 Ağustos günü meydanlarda olacaklarını kaydetti.
Bolluk, şunları söyledi: AKP milli bayramlarımızı unutturmak için sürekli gerekçe üretiyor. Daha önce 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan’da da benzer şeyler yapılmıştı. Şimdi 30 Ağustos için yaşanan terör olaylarını gerekçe göstermişler. Oysa PKK ile mücadele eden Mehmetçiğe destek vermek için bu yıl Zafer Bayramı her zamankinden daha görkemli kutlanmalıdır. Halkın bu kutlamalara katılması için çalışılmalıdır. Bugün PKK terörü ile mücadele etmek ve terörü bitirmek için yapılması gereken en önemli şey budur. Bu nedenle Vatan Partisi olarak ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’ sloganı ile meydanlarda olacağız. AKP yasağını tanımayacağız.

TGB: GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ
AKP’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yasaklamasına Türkiye Gençlik Birliği’nden (TGB) de bir tepki açıklaması geldi. Artan terör olaylarına verilebilecek en güzel yanıtın 30 Ağustos’ta Türkiye’nin her yerinde ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’ demek olduğunun altı çizilen açıklamada TGB, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da “Gölge etme başka ihsan istemez” diye seslendi. TGB Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “AKP’nin milli bayramlarımıza olan alerjisini sağır sultan bile bilir, doktorların kesin teşhisleri var. Daha önce de ulusal kurtuluşumuzun sembolü olan günlerimize olan ilgiyi ve o günlerdeki kararlılığı ve coşkuyu düşürmek için çeşitli nedenlerle benzer genelgeler yayınlamışlar ve kendileri düğünlerde derneklerde göbekler atmışlardı. Türk halkı genciyle yaşlısıyla, o kelime kalabalığı kağıt parçalarına gereken cevabı vermişti. Bu 30 Ağustos’ta da gençlik ve halk gerekeni yapacak.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)