CHP'den 8 maddelik bildiri



CHP Parti Meclisi bildirisinde, "Demokrasi ve hukuk devletine darbe vuran, ülkemizi ateş çemberine iten bu iktidar anlayışına karşı bütün örgütleriyle, seçmenleriyle, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla seçime hazır olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

CHP'nin dün toplanan Parti Meclisi'nin ardından hazırlanan 8 maddelik bildiri açıklandı.

Bildiride, CHP'nin, 8 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin güçlü bir koalisyon ile ülkenin bütün sorunlarını çözmesi noktasında her türlü fedakarlığa hazır olunduğunun ilan edildiği ve "Önce Türkiye" denilerek son derece yapıcı bir siyaset izlendiği belirtildi.

İlk günden itibaren halkın verdiği mesajı CHP'nin çok iyi anladığı ve bunun gereğini yapan tek parti olarak son derece kararlı davranıldığı ifade edilen bildiride, ülkenin bu kadar ağır sorunu varken yeniden seçime gitmenin doğru bulunmadığı anlatıldı.

Hiçbir ön şart, koşul ve kırmızı çizgi öne sürmeden masaya oturulduğu aktarılan bildiride, şunlar kaydedildi:
"Ülkemizin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini tek tek AKP ile paylaştık. Ancak Cumhurbaşkanı milletin iradesini tanımadığını her fırsatta açıklamış ve bir koalisyon kurulmasını engellemiştir. Kaçak sarayın vesayeti altında olduğu anlaşılan AKP, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmak, içinde bulunduğu ateş çemberinde ülkemize bir yıl daha kaybettirmek pahasına bir inat seçimine gitme kararı almıştır.

Yaşadığımız kaosun, şiddetin ve terörün arkasında bu inat bulunmaktadır. Cumhurbaşkanının, Genel Başkanımıza hükümet kurma görevi vermemesi milli iradenin gasbıdır, Cumhuriyetimizin oluşturduğu demokrasi geleneğine çok ciddi bir darbedir. Siyasi tarihimiz, anayasayı, demokratik geleneği, teamülleri hiçe sayan bu davranışı not etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak bu tavrı kınıyoruz."

"Partimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir"

Bildiride, Ak Parti'nin ülkeyi yeniden terör ve şiddet ortamına sürüklediği ileri sürülerek, şu değerlendirmeler yapıldı:
"Türkiye'nin en temel meselesini, her gün gençlerimizi toprağa vermemize neden olan meseleyi kısa vadeli siyasi çıkarından ibaret gören bir zihniyet var karşımızda. Şimdi partimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Biz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Terörü ve şiddeti bir an önce sonlandırmak, Kürt meselesinin demokrasi ve adalet zemininde kalıcı biçimde çözülmesi için inisiyatif almak, bu konuda kararlı olmak, net tavır almak, cesur davranmak zorundayız ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda sonsuz bir kararlılık içindeyiz. Çünkü biz bu meseleye siyasi çıkar odaklı bakmıyoruz. Barışın, demokrasinin ve gençlerimizin yaşam hakkının her şeyin, her türlü siyasi kaygının üzerinde olduğunu biliyoruz.

AKP, ülkemizin iç ve dış barışını dinamitlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre, şiddete, gençlerimizin yaşamını kaybetmesine asla izin vermeyeceğiz. Şehitlerimizin cenazelerinde yükselen feryadı duyuyor ve bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Demokrasi ve hukuk devletine darbe vuran, ülkemizi ateş çemberine iten bu iktidar anlayışına karşı bütün örgütleriyle, seçmenleriyle, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla seçime hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Halkımızın sağduyusuna güvenerek, AKP iktidarına sandıkta son vereceğimizi, ülkemizi her alanda yeniden güçlü, özgür ve eşit bir biçimde inşa edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)