Deniz filmleri açıkhava sinemasında



D-Marin Turgutreis, eşsiz maviliğin üzerinde ve altında yaşananları su üstüne çıkartan 8 filmle D-Marin Deniz Filmleri Festivali’ni28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında ikinci kez hayata geçiriyor

D-Marin Turgutreis; kurmaca, belgesel ve animasyondan oluşan birbirinden ilgi çekici filmlerle bu yıl da deniz ve macera tutkunlarını Cinemarine Açıkhava Sineması’nda bir araya getiriyor. Festival, 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşuyor. “D-Marin Deniz Filmleri Festivali”, ülkemizin açık hava sinemasına sahip tek marinası olan D-Marin Turgutreis’te beyaz perdeye yansıyor.

Günbatımının ardından serin bir esinti eşliğinde izleyiciler; kah Black Sea filminde olduğu gibi ünlü aktör Jude Lowe’la birlikte denizaltında define arayacak kah köpekbalığı saldırısında tek kolunu 13 yaşında kaybeden sörfçünün gerçek yaşam öyküsünü izlerken yeniden denizlere dönme macerasına Soul Surfer’da tanık olacak.
Festivalde gösterilecek filmler arasında Japonya’nın efsanevi manga ve animasyon sanatçısı, Time dergisinin “En Etkili İnsanlar” listesinde yer alan Hayao Miyazaki’nin insan olmak isteyen süs balığıyla 5 yaşındaki Sosuke’nin arkadaşlığını anlatan animasyonu da yer alıyor; Küçük Deniz Kızı Ponyo.

D-Marin Deniz Filmleri Festivali’nin etkileyici filmlerinden bir diğeri de 518 günde tekne ile dünya turunu tamamlayan en genç isim olan 14 yaşındaki Laura Dekker’in seyahat öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatan belgesel Maidentrip.
Festivalde ayrıca ülkemizden de iki belgesel yer alıyor; Son Süngerci ve Derinlerden Yansımalar aynı gece üst üste izleyicilerin karşısında olacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)