Devlet, Doğu ve Güneydoğu’dan adeta çekildi



Sömürgeci güçlerin, anarşi ve terör yoluyla Türkiye’ye kin ve nefret tohumları ekme, Türkiye’de kardeş kavgası çıkarma fırsatı kolladığını söyleyen SP lideri Mustafa Kamalak AKP’yi de devleti Doğu ve Güneydoğu’dan çekmekle eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında terör eylemlerinin arka planı konusunda uyarılarda bulundu, hükümete eleştiriler yöneltti.

Terör sorunu ile Doğu ve Güneydoğu sorununun birbirinden ayırmak gerektiğini kaydeden Kamalak, terör sorununun, ırkçı Siyonizm ile küresel emperyalizmin ihdas edip, besleyip büyüttükleri bir sorun olacağını söyledi.

‘AMAÇ TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK’
Mustafa Kamalak, küresel güçlerin amaçlarının Türkiye’yi bölerek büyük İsrail Devleti’ni kurmak ve Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçirmek olduğunun da altını çizdi. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan halkın asıl talebinin kamu düzeninin sağlanması, ekonomik probleminin çözülmesi olduğunu vurgulayan Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok alanda olduğu gibi terörle mücadele konusunda AKP yanlış yapmıştır.
Çünkü; içeriğini Hükümet üyelerinin bile bilmediği başlangıçta ‘Kürt Açılımı’ denen, sonra ‘Demokratik Açılım’ diye isimlendirilen, daha sonra ‘Barış Süreci’ diye adlandırılan, nihayet ‘Çözüm Süreci’nde karar kılınan uygulama çerçevesinde; yurt dışındaki bir kısım terörist gösterişli bir törenle Türkiye’ye getirildi. Sonra dağdaki silahlı unsurlar şehre indirildi. Şehirdeki teröristler, sürekli takviye edilerek bütün 81 ile yayıldı. Bir tarafta bunlar olurken diğer taraftan Emniyet güçleri pasifize edilmiş, Devlet Doğu ve Güneydoğu’dan adeta çekildi. Nihayet 6-8 Ekim 2014 olaylarıyla iktidar uyanır gibi olmuş ama çok geç.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)