Evde Meme Muayenesi



Meme muayenesini üç aşaması vardır:

*Gözle yapılan muayene
*Ayakta elle yapılan muayene
*Yatarak elle yapılan muayene

Bu üç aşamada yapılan muayeneyi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Her ay adet döngüsünün 5.-7. günleri arasında yapılması en uygun zamanlardır.

Gözle Yapılan Muayene: Aynanın karşısına geçerek üstünüzü çıkarın.Normal düz duruştayken memede çukurlaşma, meme başından akıntı,çekinti ya da kabuklaşma gibi normal dışı bir durum olup olmadığını inceleyin.Daha sonra ellerinizi başınızın arkasında birleştirin,başınızı öne doğru iterek kaslarınızın gerilmesini sağlayın ve tekrar aynadan bakarak normal dışı bir görüntü olup olmadığına bakın.Sonra ellerinizi belinize kuvvetlice bastırın,omzunuzu ve dirseklerinizi öne doğru itin .Bu hareketlerle kaslarınız gerginleşeceği için memede bir değişiklik olup olmadığını daha iyi inceleyebilirsiniz.

Ayakta Elle Yapılan Muayene: Sol kolunuzu kaldırın ve sağ elinizin üçüncü ve dördüncü parmakları ile bastırarak dış uçtan başlayıp meme üzerinde küçük dairesel hareketlerle memeyi inceleyin. Başladığınız uçtan meme başına gelicek şekilde tüm memenizi kontrol edin.Aynı hareketlerle koltuk altınızı ve diğer memenizi kontrol edin.

Yatarak Elle Yapılan Muayene: Sırtüstü yatın,sağ omzunuzun altına bir yastık yerleştirin, elinizi başınızın altına koyun.Bu aşamada önemli olan meme dokusunun bir yana kaymaması,ortada durmasıdır. Yukarıda anlattığımız şekilde yine küçük dairesel hareketlerle kontrolü yapınız.Aynı işlemi diğer meme için de uygulayın.Kayganlığı arttırmak için pudra kullanabilirsiniz.

Muayene sonrasında bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, elinize bir kitle gelirse, meme ucunda akıntı varsa biran önce bir doktora başvurun.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)