Fetullah Gülen neden PKK’ya bu kadar açık destek veriyor?



7 Haziran seçimlerinden önce HDP’yi destekleyen Fetullahçı Terör Örgütü, seçimlerden sonra PKK’ya açıkça desteklemekten çekinmedi. PKK’nın gazetesi Özgür Gündem ile aynı manşetleri atan FETÖ medyası, Mehmetçik için “sivilleri katlediyor” ve “AK Parti’nin oyunu arttırmak için operasyon yapıyor” iftirasını attı. Peki Fetullah Gülen neden eli kanlı terör örgütü PKK’ya bu kadar açık destek veriyor?

Bir dönem Gülen’e en yakın isim olan Latif Erdoğan Yeni Akit'teki köşesinde bu soruya cevap verdi. İşte çok çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan'ın yazısının bir kısmı;

PKK DAHİL DEVLET KARŞITI HER UNSURLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR

FETÖ, hükümeti fetrete sokacak; ama kendisini de tamamen bitirecek kıyam zokasını yuttuğu günden beri çok ciddi bir çöküş yaşıyor. Devletin başı ne kadar çok ağrırsa benimle o kadar az uğraşır, umuduyla PKK'yı çok yönlü destekliyor; devlet karşıtı her oluşumla hiçbir değer ölçüsü kaydına girmeden buluşuyor, aynı doğrultuda faaliyet gösteriyor.

PKK VE FETÖ DEVLETİN GÜCÜ KARŞISINDA ÇARESİZLİK YAŞIYOR

Devlet mekrinin, finalde topluma anlatabileceği hiçbir haklı mazereti kalmasın diye ona bilerek açtığı bu alanda, aklıselimle izahı mümkün olmayan bir derbederlik ve dağınıklıkla yol alıyor. Bedava etin ancak kurt kapanında olabileceğini ya gerçekten bilmiyor ya da öğrenilmiş çaresizlik sendromu yaşadığından bilmezden geliyor.

SULH ELBETTE HAYIRLIDIR ANCAK…

Sulh, elbette hayırlıdır. Lakin her söz yerinde söylenirse anlamlıdır. Savaş öncesi, kan dökülmemesi, kaos yaşanmaması, çeşitli mağduriyetlere sebep olunmaması için yapılan sulh çağrısının bir anlamı vardır. Savaş sonrası, mağlup tarafın teslimiyetini tescilleyen sulh talebinin de bir anlamı, bir karşılığı vardır

FETÖ VE PKK YENİLGİYİ KABUL EDERSE SULHUN BİR ANLAMI OLUR

Fakat ilan edilmiş bir savaş henüz yaşanırken, yenileceği belli tarafı iltizam adına yapılan sulh çağrısının ne bir anlamı ne de makul bir karşılığı vardır. PKK, DAEŞ, FETÖ ve benzeri terör örgütleri, mağlup edilip teslim olmayı kabullenir ve tasfiyelerini gerçekleştirirlerse, ancak o zaman bir sulhtan bahsedilebilir. Gerisi laf ü güzaftan ibarettir..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)