Güneş lekeleri nasıl geçer?



Her yaz sonu pek çok insanın cildinde beliren ve estetik görüntüye gölge düşüren güneş lekelerinden kurtulmak ve canlanmış bir yüz derisiyle yazı uğurlamak mümkün

Op. Dr. Yücel Sarıaltın, güneşlenme sonrası oluşan lekelenmelerin çok fazla rastlanan bir cilt problemi olduğunu ve farklı tedavi protokolleriyle giderilebileceğini açıkladı. Güneş lekelerinin oluşmaması için her zaman özellikle yüz bölgesini güneşten korumak gerektiğini belirten Yücel Sarıaltın, “Sadece beyaz cilt rengine sahip insanların değil, her cilt tipinin yaz kış 50 faktörlü güneş kremi sürmesini öneriyoruz. Bu dönemde artan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunu sormamak için krem sürme alışkanlığını edinmek gerekiyor” dedi.

Güneş lekeleri nasıl geçer?

Özellikle fraksiyonel lazer uygulamasıyla son derece etkili sonuçlar aldıklarını söyleyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, “Medikal uygulamalarla güneş lekelerinden kurtulmak mümkün. Lekelerin oluşma nedenini incelediğimizde güneş ışığının etkisiyle vücudun savunmaya geçerek melanin miktarını artırdığını gözlemleriz. Cilt yüzeyinde beliren bu renk farklılıkları için kliniklerimizde kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Hangi tekniğin seçileceğine ise, lekenin cinsi, derinliği ve koyuluğu belirliyor” diye konuştu. Fraksiyonel lazerin sadece güneş lekelerine değil, pek çok cilt sorununun çözümlenmesine fayda sağlayan bir sistem olduğunu söyleyen Sarıaltın, “Cildin tazelenerek sağlıklı bir görünüme kavuşmasını, kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesini de sağlar. Ayrıca sivilcelerin yol açtığı iz ve çukurların tedavisinde, cilt çatlaklarında, yanık izlerinin giderilmesinde en etkili ve avantajlı tedavi seçeneğidir. Ayrıca fraksiyonel lazeri genişlemiş cilt gözeneklerinin kapanmasında, yaşlılık ve doğum sonrası lekelenmelerinin giderilmesinde de kullanıyoruz” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)