İran’ın nükleer çalışmaları sona ermeli



İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, “İran’ın nükleer çalışmaları sona ermeli. Ben nükleer santralde çalışan İranlı bilim insanlarının hayatlarının sorumluluğunu üstlenemem” dedi
Anlaşma tarihi hata

Nükleer silahlı bir İran istemediklerini belirten Moşe Yaalon, “Bu silahlara sahip İran ile yaşayamayız. Batı’nın İran’la anlaşması tarihsel bir hatadır” diye konuştu.

İsrail, İran’ı tehdit etti

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, “Şu veya bu şekilde İran’ın askeri Nükleer sona erdirilmelidir. İran’ın Nükleer silahlı bir İran olmaması için elimizden geleni yapacağız bu silahlara sahip bir İran ile yaşayamayız. Bizim kendimizi savunmaya hazırlıklı olmamız gerek. Ben nükleer santrallerde çalışan İranlı bilim adamlarının hayatlarının sorumluluklarını üstlenemem” dedi. Yaalon’un İran ile ABD ve diğer Avrupa ülkeleri arasında imzalanan Nükleer silahsızlanma anlaşmasından sonra İran’a verdiği bu tehdit mesajı dikkat çekti. Yaalon sert sözlerle nükleer silahsızlanma anlaşmasını eleştirirken “İnanıyorum ki Batı’daki liderler, aradaki büyük farklara rağmen İran sorununu başka bir yarın’a ertelemeyi tercih ettiler” dedi. Yaalon devamla “Belki gelecek seneye, belki de başka bir siyasi döneme. Tarihe baktığımızda uzlaşmanın çözüm olacağına inanalar olduğunu gösterir. Ancak buna inanalar olduğu için bunun bedelini biz çok ağır ve yüksek ödedik ve İran ile olan durum aynen bunun tekrarıdır” diye konuştu. “Batılı güçlerin İran ile pazarlığı tarihsel bir hatadır” diyen Savunma Bakanı Yaalon, yönetimdeki karar alma mekanizmasında da en yetkili ağızlardan biri. Yaalon, İran konusunda İsrail’in İran’ın nükleer silahları olan bir ülke olmasına müsaade etmeyeceğini ve İran’ın Nükleer santrallerini yok etmek için saldırmaktan da geri kalmayacakları tehdidini açıkça dile getirdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)