IŞİD Türkiye'ye tehdit savurdu



IŞİD, sosyal medya üzerinden bir kez daha Türkiye'ye tehdit savurdu. Örgüt, tehdit mesajında “İntihar saldırılarımızın hedefi olmak istemiyorsanız, acilen elinizi bu savaştan çekin. Sonra oturup ağlamayın" ifadelerini kullandı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyona başlaması ve ABD'nin hava bombardımanı için İncirlik Üssü'nü kullanmasına izin vermesine tehditle karşılık verdi.

Örgüt, Türkçe yayın yapan 'Darülhilafe' adlı sitede şu mesajı paylaştı:

“İslam Devleti'nin bomba yüklü kamyonlarının hedefi olmak istemiyorsanız, acilen elinizi bu savaştan çekin. O güvendiğiniz ABD sizi kurtaramayacak. Yarın İslam Devleti size saldırınca, ansızın bir bomba patlatınca oturup ağlamayın. Bunu siz istiyorsunuz. Ey Türkiye halkı, başınızdakiler sizi Haçlı ABD'ye köle yapıp savaşa sürüklüyor. Bugün İslam Devleti'ni bombaladığı için mutlu olanlar, yarın hilafet aslanlarının bombalarını yiyince bakalım ne diyecek."

BİR KEZ DAHA TEHDİT ETMİŞLERDİ

IŞİD, geçtiğimiz temmuz ayında aynı siteden yayınladığı tehdit mesajında Türkiye'nin kendilerine yönelik baskı ve engellemelere devam etmesi halinde, ülkeyle farklı bir sayfa açacakları tehdidinde bulunmuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)