Kadınlardan Teşekkür…

Güzelbahçe Belediyesi Balık Ağı Onarım Kurs Merkezi, Kurs Öğretmeni Kaptan Şafak Surkultay’ın rehberliğinde, İzmir’in tüm ilçelerinden yetişkin öğrencilere hizmet veriyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, işsiz ev kadınlarına yarattığı kurs olanağıyla; onların mutlu olmasına ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlıyor.

Pek çok belediyeye kurs açma başvurusunda bulunan Şafak Surkultay, üç kenarı denizle çevrili ülkemizde, çoğu balıkçının dahi bilmediği ağ donamını, kursiyerlerine öğretiyor.

Şafak Surkultay, Güzelbahçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nden sertifikalarını alan öğrenciler arasından yetkin olanlara, iş olanağı da sağlıyor.Onlarca ev hanımı bu kursa katılarak, aile bütçesine katkı sunuyor.

İzmir’de sadece Güzelbahçe Belediyesi’nin yer temin ederek, açılmasına fırsat sağlaması nedeniyle; kursiyerler Mustafa İnce’ye minnettar.

Sertifikasını alan Saime Çakıroğlu ve kızı Ayşegül Çakıroğlu, pek çok kursa katıldıklarını, bu kursun hocası nedeniyle diğer kurslardan farklı olduğunu, kurs sonrası hemen para kazanmaya başladıklarını, Şafak Surkultay’ın sabırlı, hoş görülü, işinin ehli ve güler yüzlü olması nedeniyle burada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Katılma sebebini kaptanlık belgesi de aldığı için, böyle bir kursun gerekliliğine inandığı söyleyen Saime çakıroğlu,’’Hocamızın kaptanlık ve balık tutma becerisini de bizimle paylaşmasını istiyorum’’dedi. Ayşegül Çakıroğlu, sertifika sevincini hocasıyla birlikte poz vererek paylaştı.

Urla’dan kursa katılan Gülşen Durualp, uzun süredir böyle bir kursu düşündüğünü ve araştırdığını, sonunda internetten öğrenerek katıldığını ve para kazanmaya başladığını belirtti. Kurs sonucu tüketici olmaktan çıkarak üretici konuma geldiğini, kendi kazancı ile ailesini geçindirme mutluluğuna eriştiğini belirtti. Çok iyi bir hocamız olduğu için 15 günlük bir kurs sonrası ağ tamiri yapar konuma geldiklerini açıklayan Durualp, ‘’Hedefimiz kooperatifleşerek yurt dışına açılmak’’ dedi. Aynı zamanda bir hayvansever olan Durualp, annesiz kedi yavrularını, yanında getiriyor ve besliyor.

Urla’dan kursa katılan Çiğdem Tonguç, emekli mali müşavir olduğunu, emekli maaşı yetmediği için kursa katıldığını, emekli maaşlarının yetersizliği ve 55 yaşında çalışmak zorunda kaldığı için yetkililere sitemini iletti. Tonguç, ‘’Yaptığım ağlarla denizde balık tutmak istiyorum’’ diyerek özlemini dile getirdi.

Üçkuyular’dan kursa katılan Hülya Akgül, samimi ve huzurlu bir ortamda çalıştıklarını, herkesin birbiriyle yardımlaşma içinde olduğunu, birlikte iş yapma mutluluğunu bu kursta yakaladığını, Bu kursun, kursiyerlerine iş sağladığını belirtti.

Akgül, ‘’Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye, Güzelbahçe Halk Eğitim Müdürü’ne ve Kurs Öğretmeni Şafak Surkultay’a teşekkür ediyorum. Diğer belediye başkanlarına da ilçelerinde bu kursu açmaya davet ediyorum’’dedi.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)