KCK'dan Öcalan şartı



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde artan olaylar nedeniyle çözüm sürecinin yeniden başlaması için görüşmeler yapmak için gittiği Brüksel'de KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile görüştü. Görüşmede KCK'nın tavrını ve taleplerini Demirtaş'a ileten Aydar ve Kartal'ın, Abdullah Öcalan ile görüşülmeden karar alınamayacağı ve onun cezaevi şartlarının değişmesi gerektiğini dile getirdiği belirtildi.

Bir televizyon yayını içen Brüksel'e gitmesi daha önceden planlanan Demirtaş, yaşanan son gelişmeler ve Kamu Güvenliği Müsteşarı ile yapılan görüşmeden sonra Brüksel'de KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile görüşmeyi de programına aldı.

"Öcalan ile görüşmeden karar alınamaz"

Brüksel'de bugün Aydar ve Kartal ile görüşen Demirtaş, hem son gelişmeleri hem de HDP heyetinin Kamu Güvenliği Müsteşarı ile yaptığı görüşmeyi konuştu.

DHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aydar ve Kartal'ın görüşmede, KCK'nın öncelikle İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme olmadan karar almayacağını, ne ateşkesin bozulması, ne de yeniden silahların susturulmasının konuşulamayacağı belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)