Kölelik Kabul Edilemez!



Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) İzmir Şubesi, yaptığı basın toplantısıyla angarya ve köleliğin Anayasa’mıza göre suç olduğunu belirtti.

Ankara 8. İş Mahkemesi’nin 12 Temmuz 2013 tarihinde verdiği kararla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan 38 bin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 16 bin sivil memurun örgütlenmesine resmen başlayan Sime-Sen, emekçilerin sosyal ve özlük haklarını savunmayı kararlılıkla sürdürmekte.

TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mevzuatının katı kural ve düzenlemeleri nedeniyle; Ortaçağ’da uygulanan köleliğin 21. Yüzyıl’da kendilerine uygulandığını belirten Sime-Sen İzmir Şubesi Başkanı Murat Öztürk, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmalarına rağmen; yasanın 232. maddesiyle, çalıştıkları işyerinin kurumsal hassasiyeti ve güvenlik nedenleri ileri sürülerek, diğer kamu görevlilerinden farklı olarak, amirin emriyle sivil memurların, gece gündüz, bayram ve tatil günü denmeden ücretsiz olarak çalıştırılabildiklerini söyledi.

Anayasa ve yasalara göre suç kabul edilen angarya ve köleliğin, 232. madde ile sivil memurlara rahatlıkla uygulandığını belirten Öztürk, ‘’Hizmette köle, ücret ve nimette üvey evlat kabul edilen sivil memurların, haklarını gasp etmede kullanılan 232. Madde yeniden düzenlenmelidir. Bizi, istemediğimiz halde haklarımızı Avrupa mahkemelerinde arama zorunda bırakmayın’’ diyerek yetkililere seslendi.


Haber : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)