Muhammet Tokat'tan Olumlu Yanıt!

Ulusal Eğitim Derneği gelenekselleştirmeye çalıştığı Temmuz ayında Balkan Turu'nu, bu yıl da tamamladı.

Ulusal eğitimciler, tur programında bulunan Yunanistan'ın Epir Bölgesi'ndeki İoannina'ya (Yanya) bağlı Konitsa'yı ziyaretinde, Rehber Osman Osman'ın aldığı randevu sonucu, Konitsa Belediye Başkanı Andreas Papaspirou ile görüştü.

Ulusal eğitimciler ve dostları arasındaki ana-baba, nine-dedeleri burada doğup, 1924 yılında Yunanistan ve Türkiye arasında yapılan mübadele sonucu; Muğla-Milas'a göç etmek zorunda kalanların torun ve evlatları, belediye başkanı ile yaptıkları görüşmede, Milas ve Konitsa'nın ''Kardeş Şehir'' olması konusunu gündeme getirdi.

Konuklarını, tüm başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu makamında kabul eden ve Yunan misafirperverliğini gösteren Andreas Papaspirou, Milas Belediyesi'nden böyle bir talep gelmesi durumunda memnuniyetle kabul edeceklerini yapılan görüşmede açıkladı.

Kendisi de öğretmen olan kültürden sorumlu başkan yardımcısı, konukları ile birlikte gelerek Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri bizzat gösterdi ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Dede ve ninesi Konitsa'dan göç eden Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay, Milas'tan göç eden Rumların evlerinin bulunduğu mahalleler olan Gazipaşa ve Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay ve aynı mahallede işyeri bulunan Siyasilerin Berberi Hasan Hüseyin Bütün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret ederek, ''Kardeş Şehir'' teklifini ilettiler.

Milas'ı dünyaca tanınan bir konumuna getirmekte kararlı olan Muhammet Tokat, yapılan görüşmede konuya hassasiyetle yaklaştıklarını açıkladı. Konu ile ilgili çalışmaların başlatılması için bürokratını görevlendirdi.

Her iki belediyenin birbirlerini ''Kardeş Şehir'' ilan etmeleri durumunda; yoğun olarak Milas'ın Gazipaşa ve Firuzpaşa Mahallelerinde ve Boğaziçi'nde(Tuzla-Varvil) ikamet eden ataları Konitsa'dan göç edenler ile, Kapadokya Bölgesi'nden Konitsa'ya göç edenler arasında dostluğun gelişmesine katkı sunulmuş, atalarının doğup yaşadıkları toprakları ziyaret, kültür, sanat ve turizm faaliyetlerinin gelişimine katkı sunulmuş olacak.

Milas'ı tüm dünyanın tanıdığı, turizm ve ticaretin geliştiği bir kent durumuna getirmekte kararlı olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ''Bu tür ilişkiler, binlerce yıllık geçmişi olan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Milas'ın, her yönden gelişmesine katkı sunar'' dedi.

Kendisi de Milas'lı olan Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın kendilerini kabul etmesi ve istemlerine sıcak yaklaşımı nedeniyle teşekkür ederek, bundan sonraki süreci birlikte geliştirme sözünü verdi.





Haber: Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)