O adalar Türk adasıdır



Vatan Partisi üyesi milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Yunanistan işgali altında olan Bulamaç Adası’na yüzerek ulaştı. Adaya Türk bayrağı diken Sunaçoğlu, ‘O adalar Türk adasıdır. Şu an Bulamaç Adası’nda Türk bayrağı asılıdır. Orada bir işgal varsa biz bu işgali tanımıyoruz’ dedi

Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Bulamaç Adası’na (Farmakosini) yüzerek Türk bayrağı dikti. Vatan Partisi geçen Nisan ayında Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki Türk adalarını işgal etmesi üzerine Kuşadası’nda “152 ada Vatan’dır” mitingi yapmıştı. Mitinge katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, adaların Türkiye’ye ait olduğunu vurgulayarak Türk bayrağının bu topraklarda dalgalanacağını kaydetmişti. Bunun üzerine 40 yaşındaki Sunaçoğlu, Aydın’ın Didim ilçesine 3 mil uzaklıktaki, Yunan askeri birliği ile yaklaşık 60 asker ve üç sahil güvenlik botunun konuşlandığı Bulamaç (Farmakosini) adasına yüzerek çıktı ve Türk bayrağı açtı. Rekortmen Yüzücü Sunaçoğlu, dün Vatan Partisi İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında şehitler için kulaç attığını anlattı.
Sunaçoğlu, dün yaptığı açıklamada Perinçek’in söz konusu mitingdeki sözlerine atıfta bulunarak “Doğu Bey ile Kuşadası’nda bir söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Şehitlerimiz için kulaç attık ve adamıza Türk bayrağını diktik. Bugünden itibaren adaların statüsü bizim açımızdan şu şekildedir: O adalar Türk adasıdır. Şu an Bulamaç Adası’nda Türk bayrağı asılıdır. Bu adalar Türk milletinin kimseye hesap vermeden gidebileceği adalardır. Orada bir işgal varsa biz bu işgali tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

AĞUSTOS AYI ZAFER AYI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle işgal edilen adaya bu tarihte bayrak diktiğini belirten Sunaçoğlu, “Çünkü Ağustos ayı, Türk Milleti’nin zafer ayıdır. Bu ve benzer eylemleri sürdürmeye devam edeceğim, vatan toprağını kurtarmak kadar onu korumak da bizim görevimiz” dedi.
Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Sinan Hıncal da yaptığı açıklamada Türk toprağını korumanın her vatan evladının görevi olduğunu hatırlatarak “Siyasilerin yaptıkları hesapların tutmadığını bugün Alper bir kez daha gösterdi. Alper’in işgal edilmiş vatan toprağına gösterdiği bu duyarlılık umarım tüm Türk vatandaşlarına örnek olur, bu nedenle Alper’e hem teşekkür ediyor hem de bu eylemini canı gönülden destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)