Öcalan posterleri çıkınca CHP’liler oradan ayrıldı



CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, geçen Pazar günü İstanbul’da Bakırköy’de yapılan “Barış Bloku” mitingine ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Karayalçın, CHP Milletvekillerinin Abdullah Öcalan posterleri açıldığı için mitingi terk ettiğini belirtti.

Al Jazeera Türk’ten İrfan Bozan’ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, mitingin, miting öncesi konuşulanlar gibi gerçekleşmediğini de belirtti.

“BARIŞ BLOKU MİTİNGİ KONUŞULAN ŞEKİLDE OLMADI”

İşte Murat Karayalçın’ın o sorulara verdiği yanıtlar:

- Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da Bakırköy’de “Barış Bloku” bir miting yaptı. Mitinge blok içinde olan bazı CHP milletvekilleri de katıldı. Sonra bu mitingin CHP içinde sıkıntılara neden olduğu haberleri çıktı. Neydi sıkıntı?

Orada 'Silahlar sussun' mesajı vardı ama orada Abdullah Öcalan’ın posterleri çıkınca o milletvekilleri de oradan ayrıldı. CHP milletvekilleri o alanda kalmadı. Abdullah Öcalan posterlerinin bulunduğu bir yerde barıştan söz etmek çok güç değil mi?

“BİR MUTABAKATA VARMIŞTIK”

- Siz İstanbul teşkilatı olarak “mitinge katılın” yönünde üyelere mesaj göndermiştiniz değil mi?

Evet ama miting öyle olmayacaktı. Abdullah Öcalan posterleriyle bir miting düşünülmemişti. Orada on binlerce, yüz binlerce barıştan yana İstanbullu, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olsun istenmişti. Yani bir partinin bayrağı flaması, bir partinin egemenliği, ağırlığı olmasın, düz İstanbullular olsun istenmişti. Ben Düzenleme Kurulu'nun bütün iyi niyetli anlayışına ve tavrına rağmen bunların yaşanmış olmasını olumsuzluk olarak görüyorum. Ben Barış Bloku Sözcüsü Profesör Gencay Gürsoy’a ve arkadaşlarına inanıyorum. Beni ziyaret ettiler, şimdi size anlattığım görüşmeyi de Gencay Gürsoy ve arkadaşları ile yapmıştım, bir mutabakata varmıştık. Ama sonra iş başka bir şekle dönüştü. Bu da girişimin ağırlığı azalttı diye düşünüyorum.

“DEMİRTAŞ KONUŞMAYACAKTI”

- Mitingde açılan Öcalan posterleri mi sizi rahatsız etti?

Sadece o değil, HDP Sözcüsü tarafından bu mitingin HDP’nin mitingi olduğu şeklinde bir açıklama yapıldı. Biz 'Öyle konuşulmamıştı' dedik. Sonra o açıklama düzeltildi. Daha önce konuşmamızda HDP Genel Başkanı’nın konuşması söz konusu değildi. Selahattin Demirtaş’ın konuşması gündeme geldi. Başlangıçtaki düşüncelerin dışında birtakım gelişmeler yaşandı. O nedenle de CHP kesiminden katılım beklendiği kadar olmadı. Biz barıştan yana her etkinlikte yer alırız ama barış ile siyasi partileri ilişkilendirip bir siyasi partiyi ya da birkaç siyasi partinin orada egemenlik kurmasına zemin yaratılmasını da uygun bulmayız. Miting konuşulan şekilde olmadı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)