Öcalan’ın barışın inşasında daha etkin bir rol almasını istiyoruz



HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, sözde çözüm sürecini bahane ederek bebek katili Öcalan’ın serbest kalmasını istedi

Yaşanan sorunların sorumlusunun siyasete müdahale eden Erdoğan olduğunu söyleyen Sebahat Tuncel, tehdit gibi sözler savurarak, “Madem çözüm istiyorsunuz, çözüm sürecinde ısrarcısınız, derhal 28 Şubat’ta kurulan Dolmabahçe mutabakatına dönülmeli ve müzakere süreci başlatılmalıdır. Mesele HDP heyetinin İmralı’ya gidip gitmeme meselesi değil ki mesele Kürt sorununun çözümü konusunda Öcalan’ın nasıl bu sürece daha etkin dahil olacağıdır. Biz HDP heyetinin İmralı’ya gitmesini değil, Öcalan’ın gelip sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlanarak özgür bir ortamda müzakere yürütmesini istiyoruz. Yani HDP heyetinin gitmesini değil, Öcalan’ın gelip bu süreçte barışın inşasında daha etkin bir rol almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Devlet haklı” diyemedi

Öte yandan Artan terör olaylarının ardından TSK’nın Kandil’i bombalamasından sonra sözde ’çözüm süreci devam etmelidir’çığırtkanlığıyla ortaya çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine, “Operasyonlarda Devlet haklıdır” diyemedi. Demirtaş, Van’da yaptığı açıklamada, yine Devleti terör örgütü PKK ile bir tutup, “İki tarafa da çağrı yapıyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, ateşkese uyacağını ilan temelidir, Hükümet derhal askeri operasyon ve güvenlik seçeneğini bir kenara bırakmalı, müzakere için hazır olduğunu ilan etmelidir” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)