PKK ağır darbe aldı



42 günde 444 terörist ölü olarak ele geçti

Terör örgütü PKK, güvenlik güçleri tarafından 42 gündür hem karadan hem de havadan yapılan operasyonlarla ağır darbe aldı

PKK ve şehir yapılanması KCK ile terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlar devam ediyor. Bugüne kadar 440 terörist etkisiz hale getirildi. Dün Varto’da 4 terörist ölü olarak ele geçirilince bu sayı 444’e yükseldi. 150’si ağır 400’ün üzerinde terörist yaralandı. 7 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınıp mahkemelere sevk edilen teröristlerden 417’si tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. Ağrı, Muş, İstanbul, Hakkari, Adana ve Şırnak’ta düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerine eylem hazırlığında bulundukları belirlenen, ekiplerle çatışmaya giren ya da düzenlenen operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristlerin sayısı 50’ye ulaştı. 8 terörist de yaralı ele geçirildi.

Saldırılar deşifre edildi

Ayrıca yapılan operasyonlarla Şırnak’ta 42, Bitlis’te 3, Mardin’de 2, Kars, Siirt, Ağrı ve Hakkari’de 1’er olmak üzere 51 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyonlar kapsamında terör örgütüne ait aralarında roketatarlar, silahlar, fişekler, patlayıcı maddeler, el bombaları gibi pek çok mühimmatla doküman ve belgeler de ele geçirildi. Doküman ve belgelerle terör örgütü üyelerinin gerçekleştirmeyi planladığı eylemler de önlenmiş oldu. Hakkari’de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada Hakkari-Yüksekova Selahattin Eyübi Havalimanı’nın kuzeyinde bulunan özel bir şantiyede ele geçirilen belgelerle terör örgütü PKK’nın bazı kamu kurum ve kuruluşlarla AKP Yüksekova İlçe Başkanlığı’na planladıkları saldırılar deşifre edildi.

Hedefler imha edildi

Yurt içindeki operasyonların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hava operasyonlarıyla da önemli zaiyatlara uğrayan PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’de kullandıkları alanlar 250 kilogramlık lazer güdümlü füzelerle başarıyla vuruldu. Operasyonların ardından Kandil’de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terk etti. Üst düzey yönetim ise üçe bölündü. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan’ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye’nin Cizire bölgesinde saklandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)