Seçimden sonra teröre 23 şehit verdik



Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra terör ve kaosa teslim oldu. 21 Temmuz'dan bu yana PKK ve IŞİD saldırıları sonucu 23'ü güvenlik görevlisi olmak üzere 60'tan fazla kişi hayatını kaybetti

Türkiye hemen her gün acı bir habere uyanıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra tırmandırılan PKK terörünün son 18 gündeki faturası ortaya çıktı. 7 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen saldırılarda toplam 23 askerimiz ve polisimiz şehit oldu. Bu süre içerisinde 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi de yaralandı. Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken, çatışmalarda 11 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralı ele geçirildi.

PKK’ya hava operasyonları
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından da terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurt içinde belirlenen hedeflere çok sayıda hava operasyonları yapıldı. Bölgede 1 Ağustos'a kadar gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği, 400'ü aşkın teröristin de yaralandığı açıklandı. Son yaşanan terör olaylarının ardından, pek çok ilde, çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı, 275 kişi tutuklandı.

Suruç'ta 33 kişi öldü
PKK terör örgütünün saldırıları sonucu 23'ü asker ve polis toplam 29 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye'de, 20 Temmuz'da IŞİD terör örgütünün saldırısı sonucu da 33 kişi öldü. Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen intihar saldırısında 103 vatandaşımız da yaralanmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)