Şehidin baba ocağına ateş düştü



23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un Adana'daki baba evinde gözyaşları sel oldu.

AĞRI'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un Adana'daki baba evine ateş düştü.
Tendürek Geçidi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un şehit olduğu haberi Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki baba ocağına akşam saatlerinde ulaştı. Ayşe ve Ahmet Oruç çifti, çocuklarının şehit haberini aldıktan sonra fenalık geçirdi. Oruç çifti ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı. Şehidin baba evi ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Askerliğini 2013 yılında Mardin'de yapan Oruç'un, vatani görevini tamamlamasının ardından sınava girerek Jandarma Uzman Onbaşı olduğu ve yaklaşık bir yıldır da Ağrı'nın Patnos İlçesi 3'üncü Jandarma Komando Alayı 1'inci Komando Taburu'nda uzman onbaşı olarak görev yaptığı bildirildi. Yarın sabah saatlerinde havayolu ile Adana'ya getirilecek olan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç naaşı, Sabancı Merkez Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)