TÜBİTAK Dink davasına ilgisiz



Dink cinayetine ilişkin görüntülerde Ogün Samast’ın arkasından gelen kişinin Osman Hayal olup olmadığına ilişkin rapor yaklaşık bir yıldır hazırlanmadı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili mahkemenin cinayetin işlendiği sırada sanık Ogün Samast’ın arkasından geldiği iddia edilen kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığını tespiti için olay yerine ait kamera görüntüleriyle ilgili rapor istediği

TÜBİTAK’tan yaklaşık 1 yıldır ses yok.

TÜBİTAK, sahte diplomalı olduğu ortaya çıkan eski Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün kardeşinin damadı ve Ankara Hayvanat Bahçesi müdürünün atanmasının ardından dijital delilleri inceleyecek personelinin olmamasıyla gündeme gelmişti.

Hrant Dink davasının görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ekim 2014 tarihindeki duruşmada, olay yerine ait kamera görüntülerinde cinayetin işlendiği sırada sanık Ogün Samast’ın arkasından geldiği iddia edilen kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığını tespiti için görüntüler ile Hayal’in polis tarafından çekilecek fotoğraflarının TÜBİTAK’a gönderilerek rapor hazırlanmasını istemişti. Duruşmanın ertelendiği 23 Ocak 2015 tarihindeki oturumda da mahkeme dosyasına TÜBİTAK’tan bir cevap yazısı girmedi.

3 Eylül’e ertelendi

Heyet bu defa yazılan yazının cevabının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 28 Nisan’a erteledi. Ancak Nisan ayındaki duruşmada da TÜBİTAK’tan yine ses soluk çıkmadı ve heyet duruşmayı 3 Eylül’e erteledi. Rapor istenmesine ilişkin ara karar oluşturulmasının üzerinden 2 duruşma geçmesine ve 3. duruşmaya günler kalmasına rağmen TÜBİTAK mahkeme dosyasına hâlâ bir rapor yollamadı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)