Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası izleyiciyle buluşacak



Zorlu Performans Sanatları Merkezi, ağustos ayı içinde klasik müzik ziyafeti verecek. 18 Ağustos’ta Cem Mansur’un yönettiği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası izleyiciyle buluşacak

Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki ‘ulusal gençlik orkestrası’ kavramını Türkiye’de de oluşturma amacıyla Cem Mansur liderliğinde kurulan ve Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 18 Ağustos’ta Zorlu Peformans Sanatları Merkezi’nde sahneye ‘Bayram Akşamları’ repertuvarı ile çıkacak.

Türkiye’nin bütün konservatuarlarından sınavla seçilen ve yaşları 16 ile 22 arasında değişen 100 başarılı genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, her yaz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde 3 haftalık bir hazırlık dönemi sonrasında Türkiye ve yurtdışında bir dizi konser veriyor.
18 Ağustos’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneye çıkacak olan genç müzisyenler, konserin hemen öncesinde, müzik yoluyla sosyal bilinçlendirmeyi amaçladığı Demokrasi Laboratuvarı’nda birlikte yaşama kültürünü çok sesli müziğin çalışma ortamından örneklerle katılımcılara aktaracak.

TUGFO şimdiye kadar Avrupa’nın belli başlı salonlarında ve festivallerinde dünyanın en önemli solistleriyle sahneye çıktı ve en önemli orkestralarla aynı afişi paylaştı. Bayerischer Rundfunk ve Deutsce Welle gibi önemli radyolar orkestranın konserlerini kaydedip yayınladı. Orkestra son bir yıl içinde, senfonik konserlerinin dışında Taormina Festivali’nde “Tosca”, Royal Opera House prodüksiyonunda “La Boheme” operalarını da çaldı. TUGFO, Sabancı Vakfı’nın ana destekçiliği sayesinde daha uzun vadeli planlar yapabiliyor ve Türkiye’nin dünya vitrinlerinde görünürlüğünü daha da artırıyor.

Şimdiye kadar Viyana, Berlin, Roma, Milano, Linz, Bonn, Amsterdam, Brüksel, Verona, Floransa, Essen, Dortmund gibi merkezlerin en prestijli festivallerinde konserler veren orkestra, çağımızın en büyük piyanistlerinden Murray Perahia ile İstanbul’da verdiği ilk konserin ardından Salvatore Accardo, Shlomo Mintz, Kristof Barati, Alice Sara-Ott ve Natalia Gutman gibi büyük isimlerle de Avrupa’nın önemli konser salonlarında sahneye çıktı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)