Türkiye şehitlerini uğurladı



Doğubeyazıt’ta PKK’lı caniler tarafından şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç Adana’da toprağa verildi

Şehidin Merkez Sabancı Camisi’ndeki cenaze töreninde vatandaşlar bayraklarla yürüyüp, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” diye slogan attı (üstte). Cizre’de roketatarlı saldırıda şehit olan 15 günlük polis Salih Hüseyin Parça ise Artvin Yusufeli’nde son yolculuğuna uğurlandı. Say­fa 9

Doğubayazıt’ta şehit edilen Uzman Onbaşı Oruç Adana’da, Cizre’de şehit edilen polis memuru Salih Hüseyin Parça ise Artvin’in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi.

Türkiye dün iki şehidini daha gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurladı. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yol keserek araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında önceki gün çıkan çatışmada şehit edilen 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Muhammet Oruç için Adana’daki Merkez Sabancı Camisi’nde tören düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, milletvekilleri, şehidin babası Ahmet Oruç, annesi Ayşe Oruç, aile yakınları, arkadaşları, askeri ve mülki erkanla çok sayıda vatandaş katıldığı törende öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlara alınarak toprağa verileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada törene katılanlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı. Şehidin yakınları zaman zaman Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

15 günlük polisti

Öte yandan Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşlarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan 15 günlük polis memuru 22 yaşındaki Salih Hüseyin Parça, Bursa’nın Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan ailesinin yüreğine ateş düşürdü. Eve Türk bayrakları asıldı. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, şehidin baba evini taziyeye geldi. Çok sayıda Emniyet mensubu da aileyi acı gününde yalnız bırakmadı. Ayrıca 112 Acil Sağlık ekipleri de şehit ailesi için hazır bekletildi. Bu arada şehit için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Ancak Bursa’da yaşayan ailesi bu törene yetişemedi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak, vatan ve görev uğruna bitmiş olan her şeye başlangıç dediklerini, bunun yüce bir duygu olduğunu söyledi.

Artvin’de defnedildi

Salih Hüseyin Parça için Erzurum’da düzenlenen törene ise babası Mehmet Parça ile annesi Nuriye Parça, kız kardeşi Saadet Parça ile birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Ahmet Altıparmak, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Ongay, Şırnak Vali Yardımcısı Ümit Altay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lalapaşa Camii İmamı Emrullah Kaçar dua etti. Tabota sarılan anne Nuriye Parça, “Yavrum beni bırakıp nereye gittin? Ben sana dayanamam” diyerek gözyaşı döktü, fenalık geçirdi. Artvin’in Yusufeli ilçesine getirilen şehit Parça’nın naaşı Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Dokumacılar Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)