Yırtık Donlu Nihat "Zeybek" Değil; "Çalıkakıcı" mı?


Denizli Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin son olarak dört milyon dolara aldığı yalı ile gündeme gelmesini farklı açıdan değerlendirdi. Platform başkanı Hatipoğlu “Ekonomi Bakanı değişik açılardan gündeme gelmeyi sürdürüyor. Son olarak 17/25 Aralık yolsuzluk “Vakası”nın kahramanı olan Rıza Sarraf’ı ödül verdi. Eleştirildiğinde kendisini tanımlayan bir savunmada bulundu. Yalı konusunda da kendine uygun bir açıklamada bulunacaktır” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Denizli Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı aykırı uygulamalarla sürekli gündeme gelmişti. Denizli Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada Sayın Zeybekçi’nin başkanlık dönemini ayrıntılı olarak incelediklerini, hazırladıkları dosyaları yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını vurgu yaparak “Yırtık donlu Nihat’ın ilk olayı değil. Daha önce özgeçmişine eklediği İngiltere’de Yüksek Lisans yaptım yalanı ortaya çıkınca, sessizce kaldırdığını biliyoruz. Belediye başkanlığı döneminde yolsuzluk yapmaktan bürokratlarının yargılanıp ceza aldığını… Kimleri zengin ettiğini… Genel seçim öncesi Adnan Keskin’in yırtık donlu Nihat’ın neler yaptığını açıkladı. Yüzyılın projesi adı altında yürüttüğü projenin sayfalarını önümüzdeki günlerde aralayacağımızı şimdiden haber veriyorum. Tüm bunlar ortaya koyuyor ki… Yırtık donlu Nihat’ın “Zeybek” değil, “Çalıkakıcı” mı sorusu sormamıza neden oluyor” açıklamasında bulundu.

Platformu Başkanı Hatipoğlu açıklamasında Çalıkakıcı’nın söklük anlamı “Çalıkakıcı, Zeybeklik kültürü içinde: “Zeybeklik töresine uymayan, her türlü pisliği, eşkıyalığı, itliği, soygunu ve şerefsizliği yapanlar için ege bölgesinde kullanılan bir tabirdir. Zeybekler sosyal isyancı rolünü üstlenirken, çalıkakıcılar bencil birer eşkıyadır.” anlamına geldiğini belirtti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)