Türk bayrağı 30 yıldır Yüksekova'da dalgalanıyor



Suüstü köyü muhtarı ve gönüllü korucu Seyit Tahir Öztepe, bayrağı 1984 yılında PKK’nın ilk saldırılarına tepki olarak diktiklerini belirterek bayrağın Kürt yurttaşlara karşı değil teröristlere karşı dalgalandığını ifade etti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı, denizden 1.917 metre yükseklikteki Suüstü köyünde 30 yıldır bir Türk bayrağı dalgalanıyor. Köy, bulunduğu tepenin tam karşısındaki PKK kampına adeta meydan okurcasına bayrağı gönderden indirmemiş. Vatan Partisi Kardeşlik Bürosu Başkanı Ali Mercan ile köy muhtarı ve gönüllü korucu Seyit Tahir Öztepe’yi ziyaret ettik.Aydınlık’a konuşan Öztepe, PKK’nın ilk saldırılarının başladığı 1984 yılından bugüne kadar gönderden inmeyen bayrağın öyküsünü şu ifadelerle anlattı.

30 YILDIR İNDİREMEDİLER
“1984’de ilk terör eylemleri başladığında Türk bayrağına yönelik saldırılar da başladı. Şimdi ismini hatırlamadığım Yüksekova komutanı bizleri bir araya getirdi ve köylerde bayrak dikilmesi gerektiğini söyledi. Benim de gönlümde böyle bir düşünce vardı. Bu bayrak bizim bayrağımız ve bu bayrak altında yaşıyoruz. Ben 1970’lerde ülkücü hareket içinde yetişmiş, vatanımı ve bayrağımı seven bir insanım. Komutanın bu isteği üzerine ben de hemen bu bayrağı buraya diktim. Burada olduğu gibi birçok köyde göndere çekilen bayraklara saldırılar oldu. Ve birçoğu, gönderden indirilen bayrakları terör örgütü korkusundan tekrar yerine dikemedi. Bizim köydeki bayrak direğine de 2007 yılının ramazan ayında, PKK tarafından C-4 bombası bağlandı ve patlatıldı. Bombanın sesi üzerine dışarı çıktım ve baktım ki bayrak yerinde yok. Hemen gittim ve bir uzun ağaç buldum, bayrağı öperek ağacın tepesine bağladım ve tekrar dalgalandırmaya başladım. Teröristler ile girdiğim çatışmada ise bir terörist yaralandı ve kaçtı. İşte o gün bu gündür bu bayrak burada dalgalanıyor ve dalgalanmaya da devam edecektir.”

KÜRT KARDEŞİME DEĞİL DÜŞMANA KARŞI
Öztepe, bayrak düşmanlığının arkasında Kürt halkına düşmanlık olduğunu düşünüyor. Kendisinin ve köyünün bağlılığı için ise “ödül ya da aferin almak için değil” diyerek şöyle açıklıyor:

“Ben bu bayrağı, vatanımızı bedelsiz sevdiğimiz için burada dalgalandırıyorum. Bir de bu bayrak Kürt kardeşlerimize karşı dalgalanmıyor. Onu, vatanımıza düşman olanlara, terör örgütüne karşı dalgalandırıyoruz.”

Bölgede Kürtlerin ezildiğini iddia edenlere de Seyit Ağa’nın bir cevabı var:
“Bayrağımızı görmezden gelen Soroscu medyaya da yazıklar olsun diyorum. Onlar ihanet içindedirler. Türk bayrağı altında Kürdün ezildiğini iddia ediyorlar, ama ben de Kürdüm ve kimse beni ezmiyor! PKK terör örgütü üyeleri daha dün bu köye bile gelip halkı tehdit ediyor. Zorla halkın oyunu alıyor, korkutarak parasını ya da koyununu alıyor. Bunlardan kimse söz etmiyor! Ama bayrak altında Kürdün ezildiği yalanını söylüyorlar. Bunlar vatana ve Kürt halkına ihanet içindedirler.”

MİLLETİN SAĞDUYUSU İLE BİTECEKLER
78 yaşındaki Seyit Tahir Öztepe, “Bölgedeki bu sorun nasıl bitecek?” şeklindeki sorumuza net cevap veriyor: “Bu milletin sağduyusu ile sona erecek. Nasıl ki İstiklal Savaşı’nda, Türk’ ü Kürt’ü, Laz’ı Çerkes’i yedi cihana karşı birlik içinde savaşarak vatanımızı kurtardık. Şimdi de aynı olacak.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)