'iPhone 6C' geliyor



Apple bu kez ucuz modeli iPhone 6C'yle akıllı geliyor. Geçtiğimiz aylarda iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini akıllı telefon tutkunlarıyla buluşturan Apple'ın bu kez ucuz akıllı telefon modelini "iPhone 6C" yi tanıtacağına dair söylentiler var. İddialara göre teknoloji severlerin bir numaralı adreslerinden Apple, bu kez yeni bir ucuz akıllu telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Markanın, 2013'te tanıttığı 5C'den sonra bir üst modeli iPhone 6C'yi çıkaracağı konuşuluyor.

iPhone 6C'nin çıkacağı iddiaların sahibi IHS analisti Kevin Wang'a , geçtiğimiz günlerde iPhone 6c’ye ait konsept görsellerini yayınlamış, Apple'ın iPhone 6c’de alüminyum malzemeyi tercih edeceğini belirtmişti. Ayrıca, plastik gövdeli, "uygun fiyatlı" iPhone 6C'nin 2016'nın ortalarında piyasaya sürüleceği bilgisini vermişti. Kevin Wang'dan ucuz iPhone modeliyle ilgili yeni açıklamalar geldi, Wang bu kez iPhone 6C'nin özelliklerine değindi.

İPHONE 6C MODELİNİN ÖZELLİKLERİ

Söylenenlere göre iPhone 6c için hazırlıklar sürüyor ancak özellikleri netleşmeye başladı. iPhone 6C'nin özellikleri şöyle; 4 inç ekrana sahip olacak olan model, gücünü A8 işlemciden alacak, parmak izi okuyucu ve Apple Pay desteğiyle birlikte gelmesi beklenen ucuz cihazın ekrana diğer iPhone modellerine kıyasla daha küçük olacak; bu özelliği iPhone 6 ile benzer bir donanıma sahip olacağına işaret ediyor, 802.11ac kablosuz bağlantısını destekleyeceği söylenen iPhone 6c’nin Bluetooth 4.1 standartını da destekleyeceği ifade ediliyor. Bunların yanı sıra telefonun ön kamerasında da önemli bir yenilik yapılacağı iddiaları yer alıyor. Ucuz İphone modelinin ön kamerası 2,2 diyafram açıklığına sahip olacak, böylece kaliteli selfie’ler çekmeye olanak sağlayacak. 2016’nın ortalarında duyurulması beklenen iPhone 6C ilgili daha detaylı bilgilerin önümüzdeki aylarda ortaya çıkacağı düşünülüyor. 2016’nın ortalarında piyasaya sürüleceği iddia edilen iPhone 6c’nin 2 yıllık kontratlı şekilde ücretsiz olarak veya 99 dolara Amerika’da satılması bekleniyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)