Ulusal Eğitim Derneği Turları 2016 - 1

Ulusal Eğitim Derneği düzenlediği Balkan Turu ile, Ata'mızın doğduğu, çocukluk ve gençliğini geçirdiği, eğitim gördüğü, atalarımızın yüzlerce yıl yaşam sürdüğü toprakları 2016'da da ziyaret ediyor. Balkanları daha önce düzenledikleri turlarda ziyaret edenler içinde; Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna Turu oluşturdu.Derneğimiz, üye ve dostlarını en uygun fiyatla, en rahat, en huzurlu ve en neşeli turlar düzenlemeyi bir görev bilmektedir.



BÜYÜK BALKAN TURU – 08 Temmuz 2016

1. GÜN : Türkiye, İpsala, Kalanbaka, Yanya
8 Temmuz 2016 Tarihinde saat 21.00’de Kare Tur’un, Şair Eşref Bulvarı No:22 Karaahmetoğlu İşhanı Çankaya-Konak-İzmir adresinden kalkacak otobüsle yola çıkılarak, konforlu geçen bir yolculuğun ardından sabah saatlerinde İpsala Sınır Kapısında oluyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından yol güzergahımızda kahvaltı molası veriyoruz. Öğlen saatlerinde Yanya’ya ulaşıyoruz. Yanya şehir turumuz sırasında Kanlı Çeşme Camii, Arslan Paşa Camii ve Osmanlı’dan günümüze kalan kale içini geziyoruz. Dileyen misafirlerimizle Tepedelen’li Ali Paşa Adasına geçiyoruz. Bu şirin ada turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz.

2. GÜN : Yanya, Konitsa, Tiran
Sabah kahvaltımızın ardından Yanya’dan ayrılıp Konitsa’ya doğru hareket ediyoruz. 15. yüzyılda Konitsa Osmanlı hakimiyetine girmiştir ve Yanya Sancak parçası haline gelmiştir. Konitsa’da yapacağımız Tarihi Osmanlı Köprüsü ziyareti ve Tourkiko Tzami (Türk Camisi) olarak anılan ve uzun zaman önce depremde zarar gören bu camii görme fırsatımız oluyor. Konitsa gezimizi tamamladıktan sonra Kalpaki üzerinden Arnavutluk sınırından geçip Tiran’a doğru yola çıkıyoruz. Öğle yemeğimizi Dures şehrinde aldıktan sonra Arnavutluk başkenti Tiran’ı ziyaret ediyoruz. Tiran şehir turumuzda; Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Gezilerimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama, Tiran’daki otelimizde.

3. GÜN : Tiran, Budva
Arnavutluk Iskodra üzerinden Karadağ sınırına ulaşıyoruz. Muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Budva’ya varıyoruz. Budva, Adriyatik Denizi kıyılarındaki en eski yerleşim yerlerinden biri. Karadağ’da bulunan sahil şehri, Balkan turuna çıkanların gözdesi olan bir yerleşim yeri. Karadağ’ın turizm bölgesi olarak kabul edilen şehir, son yıllarda hak ettiği ilgiyi görmeye başladı. Burada yapacağımız yürüyüş turunda, Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi geziyoruz. Budva’nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Muhteşem manzaralarıyla St. Stefan Beldesi’nde verilen fotoğraf molasının ardından Budva’dan ayrılıp, muhteşem manzara eşliğinde Karadağ sahillerinden Kotor’a ulaşıyoruz. Bir içdeniz olan Kotor’da panaoromik bir gezinin ardından, Bosna Hersek sınırından geçip Tribinje kentine ulaşıyoruz. KONAKLAMA TRIBINJE.

4. GÜN : Tribinje, Mostar, Saraybosna
Sabah kahvaltısı ardından Poçitel’e ulaşıyoruz. 16.YY. da Osmanlı tarafından yapılan ve Türk köyü olarak bilinen POÇİTEL’i gezip, Mostar kentine ulaşıyoruz. Bu kentte Mostar Köprüsü‘nü ziyaret ediyoruz. Mimar Hayrettin tarafından 1557 yılında inşa edilen bu köprü Osmanlı Mimarisinin bir şaheseridir. 1992 yılında iç savaş esnasında, Hırvatların bombalamasıyla yıkılmıştır. Ülkemizin de büyük katkısıyla 2004 yılında yeniden yapılmıştır. Daha sonra KOSKİ MEHMET PAŞA CAMİ’sini görüp öğle yemeği alıyoruz. Mostar gezimizin ardından Saraybosna’ya ulaşıyoruz. Başkent olan Saraybosna, vadi içerisinde, dağlar ile çevrili bir durumda ve Milijacka nehrinin çevresinde kurulmuş eski ve tarihi Osmanlı şehridir. Şehrin en büyük ve güzel özelliklerinden biri, farklı dinlerdeki insanların bir arada yaşamasıdır. Başta İslam olmak üzere Katolik ve Ortodoks dinine mensup insanlar asırlardır barış ve huzur içinde bir arada yaşıyorlar. Bu özelliği nedeniyle Avrupa’nın Kudüs’ü olarak kabul edilir. Avrupa’nın en ilginç çarşılarından BAŞÇARŞI’yı gezip, Osmanlı döneminden beri faaliyette olan Kurşunlu Medresesini görüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası olan Hüsrev Bey için yaptırılan HÜSREV BEY CAMİİ’sini gezip, otelimize yerleşiyoruz. HOTEL - SARAYBOSNA

5. GÜN : Saraybosna, Belgrad
Sabah Kahvaltımızın ardından Saraybosna’dan ayrılıp, Bosna Hersek - Sırbistan sınırından geçerek güzel bir yolculukla beyaz şehir anlamına gelen Kanuni Sultan Süleyman tarafından ele geçirilen, kültür ve spor başkenti Belgrad’a, yolda verilen molaların ardından ulaşıyoruz. Eski Yugoslavya ve şu anda Sırbistan'ın başkentliğini yapmakta olan Belgrad’ta rehberimiz eşliğinde gezimizi yapıyoruz. Osmanlı eseri olan Kalemegdan (Kale Meydanı), Mora Fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Mehmet Paşa (Sokullu Mehmet Paşa) çeşmesi, Belgrad Galibi Heykeli, Fikirbayır, Stambol (İstanbul) Kapısı, Askeri müze, Saat Kapı ve müzesi, Nebojsa Kulesi, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği nokta, Bayraklı Cami, Osmanlı’ya karşı isyanı başlatan yer olan Çukurçeşme, meşhur kafe ve dükkanlarıyla ünlü Knez Mihalijova sokağı, St.Sava Kilisesi, Cumhuriyet meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize geliyoruz. HOTEL - BELGRAD.
Avrupa’nın en meşhur gece hayatı ile ün kazanan Belgrad’ta dileyen misafirlerimiz eğlenebilirler.

6. GÜN : Belgrad, Üsküp
Sabah kahvaltımızın ardından Nis otoyolunu kullanarak öğle saatlerinde Üsküp’te oluyoruz. Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp’te turumuza başlıyoruz. Üsküp'te Tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, Taş Sokakları ve Tarihi binaları ile Türk çarşısı, çarşıdaki kuyumcular sokağı, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Yahya Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han ve devamında 16.yy’dan kalma 2.Sultan Murat tarafından başlatılan, Fatih Sultan Mehmet tarafından bitirilmiş olan Vardar nehri üzerine kurulu Taş Köprü ile başlıyoruz. Devamında Üsküp Meydanı, yapımı Yunanistan ile diplomatik sorun olan devasa Büyük İskender heykeli, Kral Samuel heykeli, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. HOTEL - ÜSKÜP
Muhteşem MAKEDON GECESİ’ne katılıyoruz.

7. GÜN : Üsküp, Tetova, Ohrid
Sabah Kahvaltımızın ardından, Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan Makedonya şehirlerinin içerisinde en sevimlisi olan Tetova diğer ismi ile Kalkandelen’i ziyaret ediyoruz. Şar dağı eteklerinde kurulmuş olan bu oksijen deposu olan şehirde, farklı mimari yapısı ve renk cümbüşüyle Alaca Camii ziyareti yapıyoruz. Kalem işi süslemelere sahip olan bu camiinin Avrupa’da başka bir örneği yoktur. Yine şehirde ziyaret edeceğimiz en öneli yer Sersem Ali Baba Tekkesidir. 1538 yılında Sersem Ali Baba veya Server Ali Baba adlarıyla anılan Bektaşi babası tarafından kurulmuştur. Tetova gezimizi tamamlayıp Ohrid’e geçiyoruz. Unecco Dünya Mirası listesindeki Ohrid Gölü, tipik çarşısı, Osmanlı evleri, Haydar Paşa, Ali Paşa, Hacı Turgut Camileri, St. Panteleymon Ortodoks kilisesini, Aya Sofia Kilisesini ve Roma Tiyatrosu’nu, Çınar Meydanı’nı ziyaretin ardından otelimize yerleşiyoruz. HOTEL - OHRID

8. GÜN : Ohrid, Manastır, Selanik
Sabah kahvaltımızın ardından 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan, Jön Türk Devrimi’nin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan Resne’de onun Fransa’daki Château de Chenonceau’yu örnek alarak yaptırdığı evi ziyaret edeceğiz. Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Manastır’a (Bitola) varıyoruz. Bitola, Makedonya’nın ikinci büyük şehri. Ülkenin güneybatısında verimli Pelagonia ovasının güneyinde yer alıyor. Geçmişte Manastır olarak bilinen şehir, Osmanlılar dönemiyle birlikte Bitola olarak anılmaya başlamış. Osmanlılar döneminde Bitola, Selanik’le birlikte, ülkenin batıya açılan kapısı konumundaydı. 1. Murat döneminde, 1382 yılında Osmanlıların idaresine giren şehir, tam 530 yıl Osmanlılarda kaldıktan sonra, 1912 yılında Balkan Savaşı ile kopmuştur. Makedonca’da da Manastır anlamına gelen `Bitola’ adıyla anılan bu güzel şehri tanıtan turumuzda, Şirok Sokağı, Eski Çarşı (Osmanlı Bedesteni), Yeni Cami ve İshak Çelebi Cami göreceğimiz yerler arasındadır. Manastır’da ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu İdadiyi (Askeri Lise) ve buradaki Atatürk Müzesi’ni de ziyaret etme şansını bulacağız. Öğle yemeğimizi alacağımız Manastır’da, serbest zamanın ardından, Yunanistan sınırından Selanik’e ulaşıyoruz. Kuzey Yunanistan da Vardar’ın denize döküldüğü körfezde kurulan şehir Thessaloniki yani Selanik MÖ 315’te Kassandros adlı Makedon kral tarafından bu günki Thermi yakınlarında kurulu. Yunanistan’ın 2. büyük kenti olan Selanik’in ismi ise, Büyük İskender’in kız kardeşi Thessalonike’den gelmektedir. Şehir turumuzda; Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule , Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender heykeli, Hamza Bey Camii, E.Venezelo - P.Konstantin heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları, görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize yerleşiyoruz. HOTEL - SELANİK
Akşam, Yunan Tavernası, Yunan müziği, balık, kalamar, içki ve buzuki eşliğinde, sınırsız eğlence sunuyoruz.

9. GÜN : Selanik, Kavala, İpsala, Türkiye
Sabah kahvaltımızın ardından, Ata’mızın doğup büyüdüğü evi ziyaret ediyoruz. Atatürk Evi ziyaretimizin ardından, Kavala Liman’a ulaşıyoruz. Kavala’da, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi ve 18 kubbeli imareti görüyoruz. Öğle yemeğimizi Kavala’da vereceğimiz serbest zamanda alıyoruz. Ardından İpsala Sınır Kapısı’na ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından, İzmir’e sabah saatlerinde ulaşıyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
* Lüks Otellerde Konaklama
* 8 Otellerde Konaklama - 8 Sabah Kahvaltısı
* Lüks Otobüsler İle Ulaşım
* Tur boyunca otobüste ikramlar ( Su, Kahve, Çay vb )
* Tur Programında belirtilen Tüm Geziler
* Türkçe Rehberlik Hizmetleri
* 6 Akşam Yemeği - 1 Selanik Sirtaki (Yemekli ve içkili) ve 1 Üsküp Makedon Gecesi (Yemekli ve içkili)

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
* Tüm Öğlen Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
* Müze ve Ören Yeri Girişleri
* Zorunlu Seyahat Sigortası Poliçesi (15.€)
* Yurtdışı Çıkış Harcı 15.TL
* Özel düzenlenen Tekne turları
* Vize ücreti ( YEŞİL PASAPORTA VİZE YOKTUR )



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)