Atatürk’ü Anlamak!

9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği (İZİMDER), 1438 Sokak No:3 Abide Apt. K.1 D.2 Alsancak-İzmir adresindeki dernek binasında, her ayın 2 ve 4. Cumartesileri 15.30-19.00 saatleri arasında Şiir, Edebiyat, Sinema, Kültür ve Sanat konularında, ‘’ 4. Anfi Sohbetleri’’ne başlamıştır.

Bu Cumartesi derneğin konuğu, Milli Kütüphane Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ulvi Puğ, konu ‘’Atatürk’ü Anlamak’’ idi. Söyleşiyi Erdem Ak yönetti.

Konuşmasını şiir, anı ve fıkralarla süsleyen Ulvi Puğ, Atatürk’ü anlamanın basit açıklamasının, kimsenin milliyetine, dinine, mezhebine karışmadan, kardeşçe bir arada yaşabilmek olduğunu belirtti.

İzmir’in bunu başardığını, bu nedenle Anadolu’ya ışık saçan, önderlik eden bir kent olması nedeniyle gericiliğin hedef tahtası olduğunu açıkladı.

Ülkenin, karanlıkları eğitimle aşacağını vurgulayan Puğ, eğitim sisteminin öğreten fakat öğrendiğini yargılamayan öğrenci yetiştirdiğini söyledi.

Milli Kütüphane’yi ziyaret eden öğrencilere, kütüphanenin 103 yıllık bir tarihi olduğunu ve kendisinin 90 yıllık başkanı olduğu söylemine hiçbir tepki gelmemesi üzerine, söylediklerini öğrencilere tekrar ettirdiğinde; doğru yanıtladıklarını, ama kendisinin 90 ve üzeri bir yaşta olmadığını görüp, bunun mümkün olamayacağı yargısına varamadıklarını örnekledi. Atatürk’ün açıklanmayan 7. İlkesinin ilim olduğunu belirten Puğ, bilimsel, laik ve halkçı eğitim veren kurumlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ‘’İzmir’de bir eğitim kooperatifi kurulmalıdır’’ dedi.

İzleyicilerin büyük beğenisini alan söyleşi, sorularla devam etti. Toplantı sonunda Dernek Başkanı Yaşar Erkan Özdemir, Ulvi Puğ’a plaket sundu. Katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirildi.





Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraflar : Muharrem Çınar

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)