Ülkeyi Bölücülere ve Gericilere Teslim Etmeyeceğiz…

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri, İzmir’de Fuar içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Tiyatro Bale Vakfı(TOBAV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubeleri ve İzmir Barosu işbirliğinde anıldı.

Etkinliğin konuşmacıları Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ve ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı L. Nihal Kızıl idi. Sunuculuğunu Devlet Tiyatro Oyuncusu Hülya Savaş yaptı.

Eski Ulusal Sanayici İşadamları Derneği(USİAD) İzmir Temsilcisi, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yöneticileri ve çeşitli demokratik kitle örgütleri başkan ve yöneticileri etkinlikte hazır bulundu.

TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer yaptığı açış konuşmasında, her yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ve demokratik kitle örgütleriyle yaptıklar ile yaptıkları’’Uğur Mumcu’yu Anma’’ etkinliklerinin bu yıl belediyenin olumsuz tavrı nedeniyle birlikte gerçekleştirilemediğini açıkladı. Etkinliğin gerçekleşmesindeki katkıları nedeniyle Aydın Özcan’a teşekkür etti. Konuşmasını yapması için Aydın Özcan’ı sahneye davet etti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçten örgütlenme ile çıkılacağını belirten Aydın Özcan, İzmirlileri demokratik kitle örgütlerinde örgütlenmeye davet etti. Türkiye’nin dünya ülkeleri arasındaki örgütlenme oranlarından örnekler sundu.

Orkestra şefliğini Memduh Özdemir’in yaptığı, Ulusal Eğitim Derneği Eski İzmir Şube yöneticisi ve Eski TOBAV İzmir Şube Başkanı İsmail Bilen’in içinde yer aldığı TOBAV Mandolin Orkestrası, 4 eser seslendirdi.

Metin Feyzioğlu yaptığı konuşmada, Mandolin Orkestrası’nın Cumhuriyetin sesi olduğunu, kendisini çok duygulandığını, bozkırda açan çiçek, aydınlanma ateşi köy enstitülerini anımsattığına vurgu yaptı.

Feyzioğlu, ‘’Karamsarlığa gerek yok. Ülkemizin aydınlık yüzü İzmir ve İzmirliler, gerekirse kendi örgütlerini kurup, ülkeyi bölücülere ve gericilere telim etmeyecektir’’ dedi.

Solist Murat Duyan ve Evren Işık 2 eser seslendirdi. ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı L. Nihal Kızıl, 12 Eylül’den Gezi Olayları’na katledilen, faili meçhul kalan demokrasi ve devrim şehitlerini, öldürülme şekilleriyle açıkladı.

TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ve ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya’nın yaptığı konuşmaları ardından TOBAV Yetişkinler Korosu, aralarında Sözü Uğur Mumcu, Müziği Ali Hoca’ya ait ‘’Birgün Mezarlarımızda’’ adlı eser olmak üzere, 4 eser seslendirdiler.







Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraflar : Şengül BAYSAK

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)