CHP Isparta İl Örgütünün – Gül ADD Isparta Şubesinin Çelenk parası da mı yok?



27 Şubat 2016 Cumartesi Günü Isparta/Yalvaç İlçesinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, Av İsmail Akyürek’in cenazesi vardı.
Av İsmail Akyürek’i Isparta İl ve ilçelerinde CHP’li, Sol, sosyalist, yurtsever, bağımsızlıkçı çevreler ve bu çevrelerle ilişkisi olan hemen herkes bilir ve tanır.
Türkiye’nin herhangi bir ilinden sol kimlikli birinin Yalvaç ta bir işi varsa, kendisine Akyürek’in telefonu –adresi verilir.  AKYÜREK gelen hiç kimseyi geri çevirmez, olanaklarını zorlayarak herkesin sorununu çözmeye koşan bir Avukattır.
Yalvaç’ta Sol kimlikli (TKP’li, İşçi (Vatan)Partili, Sosyalist, CHP’li, solcu, Atatürkçü hiç fark etmez) kimin karakolda, adliyede bir sorunu varsa Av. İsmail AKYÜREK yardıma koşar.
Ama Akyürek avukatlığa başladığından bu yana hep CHP üyesidir. Yani yaklaşık 40 yıl CHP’ye emek vermiştir.
1999 Genel seçimlerinde CHP 1. Sıra Milletvekili adayıdır. Seçilemeyeceğini bilmekle beraber Parti kendisine bu görevi verdiği için, parti disiplini gereği çalışır bir şeyler yapabilmek için.
Atatürkçü Düşünce Derneği Yalvaç Şubesinin Kurucularındandır. Öldüğünde ADD Yalvaç Şube Başkanıydı. "Altı Ok’un, Kemalist devrimin siyasal yaşama egemen olması için bulduğu her mevzide siper aldı.
Yerel Öz yalvaç Gazetesinde özü Kemalizm olan, Kemalist devrimi anlatan haftalık yazılar yazdı.  2007 de Yazdığı bir yazıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açıldı
2008’de AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın Anayasa Mahkemesi’nce verilen kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.
Son yıllarda CHP de başlayan “Y-CHP” rüzgârını eleştirerek Partiden istifa etti. Boş durmadı ADD Şube başkanlığı yanında Vatan Partisi Yalvaç ilçesinin kurucusu oldu.
26 Şubat 2016 Cuma yaşamını yitirdi Akyürek.
Cumartesi Günü Cenazesi kaldırıldı.
Gözlerim Siyasi yaşamının dörtte – üçünü harcadığı CHP Isparta İl –Yalvaç İlçe örgütü yöneticilerini aradı Yoktular… GÜL ADD Isparta Şubesinden de kimse yoktu.
Çelenklere baktım. Zaten tek çelenk vardı. Isparta Baro Başkanlığının. Baro yöneticilerinin yanı sıra Isparta Barosu Avukatlarından kimileri ve Vatan Partisi Isparta İl örgütü, Yalvaç İlçe örgütü oradaydı.
Bu örgütlerin yani CHP Isparta ve GÜL-ADD Isparta yöneticilerinin Narsisistik,Paranoid Kişilik Bozukluğunu işaret eden bu davranışları, insani değerler ve ahde vefa yoksunluğu, Siyasal ve kültürel yozlaşmanın tipik göstergesidir.
Aynı örgüt yöneticilerinin 2013 yılında kaybettiğim babam ve 2014 yılında Abimin ölümünde bana karşı sergiledikleri davranışla birebir örtüşüyor. Babamın ölümünde “başsağlığı dilemeyi” bile esirgeyen CHP il yöneticilerinden birine küçük bir sitem etmiş ve yanıtı şöyle almıştım. “Hah, hah hah biz CHP den istifa edenlerin cenazelerine de katılmayız!”  Sanki onlar katılınca yitirdiklerimiz geri dönecek!
Anlaşılan İsmail Akyürek CHP den istifa ettiği için CENAZESİNE,  CHP  ve GÜL ADD yöneticileri ne çelek göndermişler, Ne de Katılım sağlamışlar.
Ertesi gün Sosyal Paylaşım sitelerinde onlarca fotoğraf ve altında şu açıklamalar vardı.
“Pazar günleri olağan olarak yaptığımız Gençlik kollarımıza verilen kahvaltıyı organize eden İl kadın kolları önceki dönem İl Başkanımız Havva Dinçtürk ve üyelerimiz …… ….. vd. Isparta İl Yönetimi olarak teşekkür ederiz.”
“9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in çalışmaları, eserlerinin sergilendiği müzesini İl Yönetimi olarak ziyaret ettik.”
GÜL – ADD Mİ? Onlar için her gün kermes, pişi, mevlit, hamam, kaplıca var.
Sormak geçiyor içimden “BAYRAM DEĞİL, SEYRAN DEĞİL!” Müze ziyareti nereden çıktı?
Yoksa Süleyman Demirel sağlığında CHP üyesi miydi?
Dilerim birileri çıkar ve bize bir açıklama yapar.
CHP Isparta İl Örgütünün – Gül ADD Isparta Şubesinin Çelenk parası da mı yok? Yalvaçtaki çiçekçiler “Söyleselerdi ücretsiz gönderebilirdik” dediler. İleteyim de benim üzerimde kalmasın.


Mahmut ÖZYÜREK

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)