Emre Yusufi Forli / Italy Eouroexpoart Fair 2016'da

EMRE YUSUFİ

Forli / Italy Eouroexpoart Fair 2016

18,19,20 Mart 2016


Küratörlüğünü Giorgio Bertozzi ve Ferdan Yusufi’nin üstlendiği Euroexpoart 2016 Projesi kapsamında, Neoartgallery, Euroexpoart Vernice Art Fair, işbirliği ile, Forli/ İtaly Romagne Fiere S.R.L bünyesinde 18/19/20 mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

106 sanatçının katılımı ve 6 ozel etkinligin yapıldigi fuar bunyesindeki "European Grand Prix "sanat yarışmasında jüride de Türk sanatçı Musa Güney, Italyan sanatçılardan Luigi Cervone, Davide Frisoni, Francesca Caldari, Vernice Fuar Başkanı Gilberto Tedaldi , Art&Art magazinden Roberto Sparaci

19.01.1981 tarih İstanbul doğumlu grafik tasarımcısı, müzisyen, sanat yönetmeni olan Türk sanatçı Emre Yusufi Floransada Sanat Akademisi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu sanatçı, Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim tasarımı ve grafik tasarımı yüksek lisansının ardından LEMONADE (Yenilenen Fikirler) ajansının kreatif direktör ve kurucularından olmuştur. Şu sıralarda yaratıcı ekibi ile Türk pazarı için kampanya ve reklamları yönetiyor. Reklam kariyerinin yanı sıra 2009 yılından beri İstanbul ve İtalyada ki Uluslararası sergilere ve sanat fuarlarına katılmaktadır .

26 Şubat 2016 Tophanede açılmış olan tarihi İtalyan Galerisi Russo Art Gallery Roma/İstanbul da Rise and Shine sergisinde eserlerini sergilemektedir

Emre Yusufi’nin sergideki eserlerini söyle yorumlanmaktadır;

“Tüm dünyanın giderek daha çok silahlandığı, savaşların giderek artığı, insanın insana sevgisinin kalmadığı, merhametin tükendiği, zulümlerin normalleştiği bu dünyada, insanların yarattığı bu kaos’dan etkilenen hayvanların da olduğunun farkındalığını yaratmak. O hayvanların kendilerini korumak için aslında yapabilecekleri hiçbir şey yok. Tek şey kaçmak. Ya yetileri olsaydı ve onlarda kendilerine ait olanı korumak için silahlanabilseydi? Kim demiş bu dünya insanlığın malıdır diye. Hayvanlar da bu dünyanın mirasçısı değil midir? Onların da bu topraklarda hakki yok mudur? Eğer insanoğlu bir avuç toprak için silahlanıyorsa en azından Emre Yusufi' nin tablolarının için de hayvanlarda aynısını "insanca" yapıyor ve silahlanıyor....”



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)