FETÖ'nün sözleşmeli teğmenleri etkin konumdaydılar!


2015 yılının ekim ayında HKK’de görev başı yapan M.T. ve Y.E.’nin, tutuklanmalarına neden olan faaliyetleri, subaylığa kabul edilmeden önce yaptıkları belirlendi. Üstelik M.T. ve Y.E., Antalya’da FETÖ içinde etkin konumdaydılar!

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik Antalya merkezli operasyonda geçen hafta içi tutuklanan iki teğmenin TSK’ya giriş vizesinin MİT ve Emniyet İstihbarat tarafından verildiği öğrenildi.
Teğmen M.T. ve Teğmen Y. E., sözleşmeli subay olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) bünyesinde göreve başlamadan önce MİT ve Emniyet İstihbarat tarafından soruşturuldular. Her iki kurum da yaptıkları güvenlik soruşturmasının sonucunun ‘olumlu’ olduğunu rapor ettiler. Oysa 2015 yılında HKK’de görev başı yapan M.T. ve Y.E.’nin tutuklanmalarına neden olan faaliyetleri, subaylığa kabul edilmeden önce yaptıkları belirlendi. Üstelik M.T ve Y.E., Antalya’da FETÖ içinde etkin konumdaydılar!

AYNI ÜNİVERSİTEDENLER
Tutuklanan Teğmenler M.T. ve Y. E., 2014 yılının haziran ayında Akdeniz Üniversitesi’nden mezun oldular. 1993 doğumlu M.T. elektrik elektronik mühendisliğini, 1992 doğumlu Y. E. ise aynı üniversitenin inşaat mühendisliği bölümünü bitirdi. HKK’nin açtığı sözleşmeli subay alımı ilanına başvuran söz konusu iki kişi güvenlik soruşturmasından geçti, başvuruları kabul edildi. Daha sonra M.T. ve Y. E., 9 aylık kursun ardından 2015 yılının ekim ayında teğmen olarak göreve başladılar.

‘SİLBAŞTAN GÜVENLİK’
MİT ve Emniyet İstihbarat’ın, söz konusu iki kişi hakkındaki olumlu raporu, FETÖ’cü polislerin istihbarat gibi kritik birimlerden uzaklaştırıldukları veya tutuklandıkları bir dönemde verebilmesi, soru işaretlerine neden oldu.
Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Genel Komutanlığı her yıl ihtiyaç kapsamında sözleşmeli subay alımı yapıyor. Aydınlık’a bilgi veren bir askeri kaynak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yıl önemli sayıda sözleşmeli subay alımı yapılıyor. AKP- FETÖ kavgasından önce istihbarat kurumlarında FETÖ’cüler daha etkin konumdaydı, güvenlik soruşturmalarını da bunlar yapıyordu. 2000 yılından itibaren alınan sözleşmeli subayların güvenlik soruşturmaları tekrar yapılmalı. Yoksa ilerleyen yıllarda daha ciddi boyutta sorunlar ortaya çıkabilir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)