Euro 2016’daki güvenlik açısından en riskli beş maçtan biri Türkiye-Hırvatistan


Britanya’da yayınlanan Daily Telegraph gazetesine göre 10 Haziran’da Fransa’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) güvenlik açısından en riskli beş maçtan biri Türkiye-Hırvatistan karşılaşması.

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki karşılaşma 12 Haziran tarihinde Paris’teki Parc des Princes’de oynanacak.

Karşılaşmada ‘terör saldırısı’ düzenlenmesinden korkulduğunu yazan gazetenin spor muhabiri Ben Rumsby en riskli beş maçı şöyle sıraladı:

İngiltere-Rusya 11 Haziran Marsilya
İngiltere-Galler 16 Haziran Lens
Türkiye-Hırvatistan 12 Haziran Paris
Almanya-Polonya 16 Haziran Paris
Ukrayna-Polonya 21 Haziran Marsilya

‘Paris’teki Türk toplumu güç gösterisi yapacak’

Fransa hükümeti ay başında turnuva boyunca yaklaşık 100 bin polis, asker ve özel güvenlik görevlisinin görev yapacağını açıklamıştı.

Ülkede, geçtiğimiz yılın kasım ayında 131 kişinin IŞİD saldırılarının ardından ilan edilen ‘olağanüstü hal’ turnuvayı da kapsayacak biçimde temmuz ayı sonuna dek uzatılmıştı.

Gazetedeki haberde karşılaşmayla ilgili “Paris’teki Türk toplumu, Türkiye’nin turnuvadaki ilk maçında güç gösterisi yapacak. Bu da karşılaşmanın, muhtemel bir terör saldırısı için hedef olabileceği yönündeki korkuları artırıyor. Hırvatistan seyircisinin de geçmişte bazı maçlarda olay çıkardığı biliniyor” yorumu yapıldı.

Euro 2016 elemelerinde Milano’da oynanan İtalya-Hırvatistan maçı, Hırvat taraftarların bulunduğu bölümden sahaya atılan meşaleler nedeniyle iki kez durmuş, olaylar nedeniyle 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)