Microsoft ve Facebook'tan ortak proje


Microsoft ve Facebook ortak bir proje için bir araya geldi. Proje kapsamında Atlantik Okyanusu'nun altından özel bir kablo çekilecek.

Teknolojinin dev markalarından olan Facebook ve Microsoft özel bir proje kapsamında bir araya gelme kararı aldı. Maria Projesi adı verilen proje kapsamında Atlantik Okyanusu'nun altından yüksek hızda veri transferi yapmaya imkan sağlayacak yeni bir kablo hattının döşeneceği belirtilirken bu projenin önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceği açıklandı.

6030 Km Kablo Çekilecek!

Proje dahilinde Avrupa'nın şu an kullandığı internetin çok daha hızlı bir şekilde kullanılması ve veri transferlerinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi adına kabloların yenileneceği belirtilirken 6030 kilometrelik kablo projesinin 2017 yılının sonuna kadar tamamlanacağını ifade edildi.

Saniyede 160 Terabayt!

Kablonun kapasitesinin oldukça yüksek olduğu ve internet kullanımında yeni bir dönemi başlatacağı belirtilirken saniyede 160 Terabyte'lık bir veri aktarımının bu özel kablolar aracılığıyla yapılacağı açıklandı. Kabloların daha dayanıklı olması ve hız açısından da avantaj sağlaması iki dev markanın bir araya gelerek bu hizmeti sunma noktasında ortak bir çalışma yapmasını sağlarken Avrupa'nın internet ihtiyacının büyük bir kısmı bu proje ile birlikte karşılanacak.

Özellikle bulut servislerinin yoğun olarak kullanılması internet hızının çok daha hızlı olmasını zorunlu kılarken yapılacak bu çalışma kullanıcıları büyük oranda rahatlatacak. Microsoft ve Facebook gibi markaların toplamda 3 milyar insana hizmet verdiği göz önünde bulundurulduğunda bu tip hız sorunlarının ne kadar büyük problemlere yol açtığı ve firmalara bu konuda sürekli şikayetlerin gelerek büyük bir yoğunluk oluşturulduğu tahmin edilebiliyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)