PKK terörü yurt geneline yaymaya çalışıyor




Güvenlik güçlerinin operasyonlarında sıkışan PKK’nın kıskaçtan kurtulmak için terörü yayma çabasına girdiği bildirildi.
PKK’ya karşı bölgede yürütülen operasyonlar bütün hızıyla sürüyor. PKK sözde özyönetim ilan ettiği şehirlerde bozguna uğrarken, Kandil şehirlerdeki eğitilmiş elemanlarına “kaçın” talimatı verdi. Bu arada TSK kırsal kesimde “bahar temizliği”ne başladı. Hem kırsalda hem şehirlerde zor durumda kalan PKK kıskaçtan kurtulmak için terörü yurt sathına yayma taktiği izlemeye başladı. Bu çerçevede Güneydoğu bölgesinde uyguladığı yöntemleri Batı illerinde de uygulama çabasına girdi.

PEKİN: PKK’NIN STRATEJİSİ FİYASKO İLE SONUÇLANDI
Geçen hafta PKK Manisa’nın Soma İlçesi’nde yola uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı yerleştirerek patlatırken, benzer bir yöntem de Osmaniye’de kullanıldı. PKK Hasanbeyli ilçesi’nde yola döşediği el yapımı patlayıcıyı gece saatlerinde infilak ettirdi. Olay yerine sevk edilen jandarma, yolda tuzaklanmış ikinci bir patlayıcı buldu ve kontrollü patlattı. Daha önce de İstanbul, İzmir gibi şehirlerde PKK’ya ait el yapımı patlayıcıların ele geçirildiği, bazı illerde de PKK’lıların terör planlarının hazırlık aşamasında emniyet kuvvetlerince engellendiği öğrenildi.
Uzun yıllar bölücü teröre karşı mücadelede görev yapmış olan Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin yaşananlarla ilgili Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, PKK’nın şehirlerde yürüttüğü meskun mahal stratejisinin fiyaskoyla sonuçlandığını söyledi. Pekin, “PKK bölgede sıkışınca üzerindeki baskıları azaltmak ve hükümeti pazarlığa oturtma çabasına girdi. Güvenlik güçlerinin mücadele alanını bölme ve halkta açılıma dönülmesi talebi yaratma gayretindeler. Cemil Bayık bunu açıkça dillendirdi. Diğer terör örgütleri ile işbirliği arayışları da bunun bir parçası” dedi. Uluslararası kriz grubunun 8 Nisan tarihli raporunun da dikkat çekici olduğunu kaydeden Pekin, PKK’nın yapmak istediklerinin bu raporda yazıldığını vurguladı. Raporda IŞİD ve PKK’nın ortak hareket edebileceğinin yer aldığına dikkat çeken Pekin, iki örgütün aynı merkezden idare edildiğini bildirdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)