Fransa Euro 2016'da İzlanda Mucizesi


Fransa Euro 2016 Son 16 Turu'nda İzlanda, ile Stade de Nice Stadyumu'nda şampiyonanın favori takımlarından İngiltere ile karşılaştı.

Avrupa Şampiyonası F Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen İzlanda, turnuvanın güçlü ekiplerinde İngiltere'yi adeta şaşkına uğrattı.Müsabaka iki ekipte fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 4. dakikasında Wayne Rooney'nin penaltıdan attığı golle perdeyi erken açan İngiltere, golün sevincini yaşayamadan kalesinde golü gördü. 6. dakikada Ragnar Sigurdsson'un attığı golle İzlanda skoru 1-1 beraberliğe getirdi.

Maçta İzlanda rüzgarı esmeye devam etti. Maçın başında yediği golle 1-0 yenik duruma düşen İzlanda, 18'de Kolbeinn Sigthorsson'un attığı golle güçlü rakibi İngiltere karşışında 2-1 öne geçti.

Müsabakanın ilk bölümü İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda beraberlik golü adına birçok atak girişiminde bulunan İngiltere, aradığı golü bulamazken, İzlanda'nın geliştirdiği kontra ataklarla kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi. Müsabakanın kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmadı ve Euro 2016'nın flaş ekibi İzlanda büyük bir sürprize imza atarak, İngiltere saf dışı bıraktı.

İzlanda'nın çeyrek finaldeki rakibi turnuvanın ev sahibi Fransa oldu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)