Milli Savunma Bakanı:"Özür Dilenmiştir"


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İsrail ile varılan anlaşmaya ilişkin, “Türkiye’nin talepleri yerine geldiği için de bu anlaşma imzalanmıştır. Özür dilenmiştir. Bu bir uluslararası anlaşma olduğu için en kısa sürede TBMM’ye gelecektir, önce Dışişleri Komisyonu’nda daha sonda Meclis Genel Kurulu’nda bu uluslararası anlaşma görüşülecek ve karara bağlanacaktır” dedi.

-“ÖZÜR DİLENMİŞTİR”-

Genel Kurul’da, Lübnan Tezkeresi üzerinde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İsrail ile varılan anlaşmaya ilişkin bilgi vererek şöyle dedi:

“İsrail ile bir kategorik karşıtlığımız dün olmadı, bugün de böyle bir kategorik karşıtlığımız yok.

Mavi Marmara olayından sonra Türkiye 3 tane maddeyi net olarak ortaya koydu. Özür dilenmelidir, tazminat ödenmelidir ve Gazze’ye yönelik ambargo kaldırılmalıdır.

Bugün geldiğimiz noktada özür dilenmiştir. Hiç eğip bükmeye gerek yok, özür dilenmiştir, bunu bütün dünya kabul ediyor.

Tazminat konusu bu anlaşmayla birlikte açıklığa kavuşturulmuştur.

Gazze’ye de ambargo Türkiye üzerinden kaldırılmaktadır.

Her türlü insani yardımın Türkiye üzerinden Gazze’ye ulaştırılmasının önünde bir engel kalmamıştır. Bunun da ötesinde Gazze’nin şu anda içinde bulunduğu sıkıntıları çözecek, elektrik ihtiyacının karşılanması için şebeke dahil bu alanda çalışma yapılması, su temini konusu, inşaatlar konusu, hastanenin tamamlanması gibi konularda bu anlaşmayla garanti altına alınmıştır.

Bu noktada Türkiye’nin talepleri yerine geldiği için de bu anlaşma imzalanmıştır.

İsrail basınındaki yapılan yorumları okursanız bunun Türkiye’nin başarısı mı, İsrail’in başarı mı olduğunu çok net görme imkanınız olur.

-“TBMM’YE GELECEKTİR”-

Bu bir uluslararası anlaşma olduğu için en kısa sürede TBMM’ye gelecektir, önce Dışişleri Komisyonu’nda daha sonda Meclis Genel Kurulu’nda bu uluslararası anlaşma görüşülecek ve karara bağlanacaktır.”

-“RUSYA İLE İLİŞKİLERLE İLGİLİ, EVET ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR”-

Rusya ile ilişkilere de işaret eden Milli Savunma Bakanı şöyle devam etti:

“Rusya ile ilişkilerle ilgili, evet çok önemli gelişmeler var. Biz aynen İsrail’de olduğu gibi Rusya ile ilişkilerimizin sorunsuz olarak yürümesini hedefliyoruz. Var olan problemlerin çözülmesini ve iyi komşuluk ilişkilerinin devam etmesini istiyoruz. Bununla ilgili 24 Kasım’daki uçak krizinden sonra Türkiye daima yapıcı ve sorunun çözümüne yönelik bir tutum belirlemiştir. Bu tutumun artık yavaş yavaş sonuç vermeye başlamasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çok önemli gelişmelerin hemen arefesinde olduğumuzu, Rusya ile de ilişkilerimizin öncelikle normalleştirilmesi ve daha sonra da geliştirilmesi için önemli çalışmaların yürüdüğünü ifade etmek istiyorum.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)