Fuat Avni Rus Uçağının Düşürüleceğini Nereden Biliyordu?


Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı, Fuat Avni daha önce Rus uçağının düşürüleceğini haber vermişti. Acaba nereden biliyordu?" diye sordu.

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Rus savaş uçağını Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı askeri güçlerin düşürdüğünü söyleyerek, "Paralel suç örgütünün gizli ajan yayını ve propaganda aracı Fuat Avni daha önce Rus uçağının düşürüleceğini haber vermişti. Acaba bu facianın yaşanacağını nereden biliyordu?" diye sordu.

Çetin, geçtiğimiz yıl Kasım ayında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rus savaş uçağını düşüren pilotların darbe girişiminde yer aldıklarını söyledi. Daha önce Rus uzmanlar da bu görüşü ortaya attılar. Ben de aynı görüşteyim. Ama ben uçak faciasından aylar öncesi bir gelişmeye dikkat çekmek istiyorum. Paralel suç örgütünün gizli ajan yayını ve propaganda aracı Fuat Avni, Twitterda Rus savaş uçağının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla düşürüleceğini iddia etmişti. Acaba bu suç çetesi facianın yaşanacağını nereden biliyordu? Dikkat ederseniz onun şu cümlelerine: 'Türkiye'deki kaynaklarımız, seçimi kaybetme korkusuyla Erdoğan'ın ülkesini savaş/kaos ortamına sokacağına inanıyor. Bunu da kendi hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Suriye'deki Rus uçaklarını havada vurarak yapacak.' Anlaşılan bu suç çetesi işleyeceği cinayet suçundan önce Twitterdan haber veriyordu. Amacı da suçu iktidara atmaktı."

'ERDOĞAN, RUSYA İLE İLİŞKİLERİ NEDEN BOZSUN Kİ?'

Çetin sözlerine şöyle devam etti:
"Erdoğan uçağı düşürerek niye Rusya ile ilişkileri bozsun ki? Hatırlarsanız uçağın düşürüldüğü ilk saatlerde Ankara’da sessizlik oldu. Pilotlar ise uçağın Türkiye hava sahasında düşürüldüğünü iddia ediyordu. Oysa Rus uzmanların dediği gibi bu yalan olabilir. Çetenin amacı, ikili ilişkileri bozmak. Suçu da Erdoğan’ın üzerine atmak. Tabii ki Erdoğan o günlerde pilotların verdiği rapora inandı. Asıl gerçeği 8 ay sonra öğreniyoruz. Rusya da bu haberlerden dolayı şokta. Ama çok şükür Rus-Türk barışını sağladık ve ilişkiler düzelmeye başladı."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)