Tramvay Projesinde Kullanılacak İlk Vagon İzmir’e Geldi


Büyükşehir Belediyesi’nin 390 milyon liralık yatırımla kente kazandıracağı tramvay projesinde kullanılacak ilk vagon İzmir’e geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci toplu taşıma yatırımları arasında önemli bir yer tutan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme çalışmaları hızla devam ederken, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenmek üzere kente getirilen ilk tramvay vagonu da İzmirlilerle tanışmaya hazırlanıyor.

Adapazarı’ndaki fabrikadan İzmir’e getirilerek Kültürpark’taki “geçici” yerine yerleştirilen vagon, 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Güney Kore’de özenle tamamlanan iç ve dış tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısı da öne çıkarıldı. İzmir’in yeni tramvayında seyahat eden yolcuların güvenli seyahati için tutamaklar kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabası kullanan yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla vagonlar içinde özel alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası , kamera, görüntü ve ses kaydedicisi de bulunuyor.

Modern ve konforlu

İzmir’in tramvay araçları 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Konak hattında günlük 95 bin kişi, Karşıyaka hattında ise 87 bin kişi taşınacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçireceği 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 duraklı Konak Tramvayı ile 8.8 kilometre uzunluğunda ve 14 duraklı Karşıyaka tramvay hattında toplam 38 araç çalışacak. Proje 390 milyon liraya mal olacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)