1 Eylül Hangi Dünyanın Barış Günü



BASIN AÇIKLAMASI
1 Eylül Hangi Dünyanın Barış Günü
1 Eylül Dünya Barış Günü; Naziler'in Polonya'yı işgali ile (1 eylül 1939) başlayan ll. dünya savaşı'nın 50. yıl dönümünde Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmiştir.  Barış Günü; Emperyalistlerin kendi  paylaşım savaşlarını haklı çıkarmak için mazlum ulusların sömürüye karşı çıkma bilincini yok etme  amacıyla sahneye sürdükleri bir “narkoz”, bir ütopyadır.
“Dünya da 85 kişinin serveti 3 milyar insanın gelirine eşit” (Dünya Ekonomik Formu). Sivil yardım örgütü olan OXFAM’ın belirttiğine göre de, dünya servetinin yarısını bu 85 kişi alırken, geri kalan yarısını ise nüfusun %99 alıyor.
·               Bu denli yoksullaşmanın olduğu, üretimin bu denli eşitsiz dağıtıldığı, çalışanın az, çalıştıranın ise neredeyse hepsine el koyduğu bir toplumsal sistemde,
·               Silah üretimlerinin her geçen gün artığı ve en yoksul ülkelerin dahi hızla silahlandırıldığı, bütçelerinin önemli bir bölümünü silahlanmaya ayırdığı bir ortamda „BARIŞ“ sözcüğü soyut bir propaganda, kitleleri sömürü karşısında eylemsiz, etkisiz kılma aracı olarak kullanılmaktadır.
Emperyalizm, ortaya çıktığından beri hiç bir zaman “barış” olmadı. Emperyalizm kendi özgül amaçlarını –sömürgeler, pazarlar, hammadde kaynakları, nüfuz alanları ele geçirmek– “saldırganlara karşı BARIŞI korumak”,vatan savunması”, “demokrasiyi savunmak” gibi fikirlerle gizler.
Emperyalist kamplar tarafından yürütülen savaş, anavatan savunması, BARIŞ ya da demokrasi için değil, dünyanın yeniden paylaşımı ve sömürgeci köleleştirme için yapılmaktadır. Emperyalistler tarafından kararlaştırılan bir barış, ancak yeni bir savaştan önceki soluklanma dönemi olabilir.
 Örneğin Emperyalizm tarafından beslenip büyütülen, savaş endüstrisi için kobay olarak kullanılan IŞİD emperyalistler için defedilmesi gereken bir “hastalıklı bir yapı” değil, sömürünün ve savaşın yeniden üretildiği “ütopya”dır! Bu nedenle bölgede IŞİD’in varlığını sona erdirme görevini emperyalistlerden beklemek tarihsel bir yanılgı ve akıl tutulmasıdır.
 IŞİD’in varlığını sona erdirmek ancak bölge uluslarının savaşa ve savaşı üreten emperyalizme karşı ortak direnişi ve savaşımı ile olanaklıdır.
Mustafa Kemal Atatürk; 1920’li yıllarda bu gerçeği görmüş ve gerçek barışınSömürgecilik ve emperyalizmin yeryüzünden yok olması” ile sağlanabileceğini göstermişti.
“En büyük düşman, düşmanların düşmanı, ne falan, ne de filan millettir. Bilâkis bu, adeta her tarafı kaplamış ve saltanat halinde bütün dünyaya hâkim olan kapitalizm afeti ve onun çocuğu olan emperyalizmdir.”...
“Mazlum milletler, zalimleri bir gün mahv ve yok edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mazhar olacaktır”...
 “Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı geçecektir”... 
Tüm bu nedenlerle “1 Eylül Dünya Barış Günü” emperyalist bir yalandır. Emperyalizm ve sömürgecilik yer yüzünden yok olmadıkça,  emperyalist sistem yıkılmadıkça gerçek barış olanaksızdır..
YÖNETİM KURULU ADINA:                                                            Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)