Hizmetse Aydın Özcan

2014 Olağan Genel Kurulu’nda açıkladığı 60’a yakın projesinin çoğunu yaşama geçiren Aydın Özcan, dur durak bilmiyor.

Hedeflerini açıkladığında onu hayalci bulanlar, avukatlara sunulan hizmetleri gördükçe söyleyecek söz bulamıyor.

2016-2018 dönemi için tekrar görev bekleyen Özcan, tamamlayamadığı ve yeni projelerini gerçekleştirmek istiyor.

Görev süresince tüm ilçeleri en az 4-5 kez ziyaret edip, meslektaşlarının sorunlarını yerinde öğrenen ve çözüm bulan Özcan, İzmir Barosu’nu örnek hale getirmek istiyor.

Yapılan antlaşmalarla avukatlara hiç ödeme yapmadan özel hastanelerden faydalanma hakkı sağlayan, avukat evlilik ve ölüm törenlerine katılmayı ihmal etmeyen, CMK’ya göre sanıklara sağlanan, bayan olmaları nedeniyle geceleri karakollara gitmeye cesaret edemeyen kadın avukatları, baro aracı ile evinden aldırıp, ifade alındıktan sonra tekrar evine ulaşmasını sağlayan Özcan, meslektaşlarının uluslararası davalara katılmalarını sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefine koydu.

Özcan, adliye çalışanlarının örgütü olan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyesi Büro İş İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.

Büro İş Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, İzmir Şubesi Başkanı Soner Sönmez, yönetim kurulu üyeleri Kamil Çelikkıran, Nuri Tombaklar, Gökhan Ulu, Kader Erdağı, İrfan Yuca, İbrahim Tugan, Avukat Ahmet Önal ve Genel sağlık İş İzmir Şubesi Yöneticisi Ece Benli konuklarını sevgiyle karşıladı.

Aydın Özcan baro çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Önümüzdeki dönem, demokratik kitle örgütleriyle düzenli toplantılar yaparak, baronun halkla bütünleşmesini sağlayacağını belirtti. Adliye çalışanlarının sorunlarının kendi sorunları olduğunu, huzurlu ve mutlu adliye emekçinin, hukukun işleyişine katkı sunacağını ve avukatın işini kolaylaştıracağını vurguladı.

Hasan Şenkaya ve Soner Sönmez, İzmir Barosu ile birlikte önemli etkinliklere imza atabilmek için, 1 dönem daha Aydın Özcan’a şans verilmesi gerektiğine olan inançlarını belirttiler.





Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraf : Savaş ERDAĞI

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)