Küçük ve sert göğüs dönemi

Hollywood’un ‘silikon kralı‘ diye adlandırılan ve birçok ünlüye göğüs büyütme ameliyatı yapan İngiliz plastik cerrahi uzmanı Doktor Adrian Richards, kadınların 80’li yıllarda abartılı şekilde büyük ve dik göğüsler yaptırmak için bıçak altına yattığını, 2000’li yıllardan sonra küçük ve sert göğüs operasyonlarına yöneldiklerini söyledi.

1980’ler

Bu yıllarda abartılı derecede büyük ve dik göğüsler modaydı. Başta Hollywood yıldızları Pamela Anderson ve Carmen Electra olmak üzere birçok ünlü göğüs büyütme ameliyatı oldular.

Göğüs implantları bir furya gibi yayılıp sosyete ve eğlence dünyasının en çok konuşulan konularından biri oldu. Üniversitelerde güzellik cerrahi bölümleri açılarak bu işi yapabilecek uzman hekimler yetiştirilmeye başlandı.


1990’lar

Büyük ve dik göğüs furyası bu yıllarda da devam etti. 90’ların 80’lerden en büyük farkı, göğüs büyütme ameliyatlarına sadece ünlülerin değil, halkın da yoğun ilgi göstermesiydi. Birçok kadın Pamela Anderson şeklinde iri göğüslere sahip olabilmek için bıçak altına yattı. Göğüs implantları sadece zenginlerin değil, yavaş yavaş orta sınıftan kadınların da ilgisini çekmeye başladı.


2000’ler

Bu yıllarda kadınlar iri ve büyük göğüsler yerine, görece daha küçük ve sıkı göğüs operasyonlarını tercih ediyordu. Eski Spice Girls grubu üyesi ve moda ikonu Victoria Beckham bu standartlarda göğüslerin öncülerinden oldu. Kadınlar Victoria’nınkine benzer göğüslere sahip olmak için bıçak altına yattı. Göğüs implantlarında özellikle göğüslerin sıkılığına dikkat ediliyordu.

2010...

Günümüzde ise büyük göğüs modası miadını tamamen doldu. Artık kadınlar, küçük ve vücutla uyumlu göğüs operasyonlarına ilgi gösteriyor. 2000’lerdeki gibi ‘sıkılık’ da ön plana çıkarken, kadınlar ‘yapay’ göğüslere sahip olmamak için birçok detaya dikkat ediyor. Uzmanlar, günümüzde kadınların en çok Taylor Swift şeklinde göğüslere sahip olmak istediklerini belirterek, daha küçük, daha düz, vücutla orantılı göğüslerin talep gördüğünü ifade ediyor.







Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)