Terör Milli Birlikle Durdurulabilir…


İzmir Barosu, 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında yitirdiğimiz, Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can için, ‘’Teröre Karşı El Ele! Korkmuyoruz, Buradayız’’ etkinliği düzenledi.

İzmir Barosu’nun eylemine, İzmir Adliyesi’nde örgütlü Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, Büro İş İzmir Şube Başkanı Soner Sönmez, Eğitim İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Haşim Karaman ve Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yöneticileri, adliye çalışanları ve avukatlar katılım sunarak, yürüyüş zinciri oluşturdu. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, şehit polisimizin görev yaptığı emniyet noktasında yaptığı basın açıklamasında, yaşam hakkının ve adaletin hedef alındığı terör eylemini kınadıklarını, terörün emperyal savaş politikalarının bir ürünü olduğunu, başkanlık sisteminin halkın ayrışmasına sebep olacağını, bu durumun da teröre hizmet edeceğini açıkladı.

Özcan, ‘’Teröre Karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, bağımsız yargı ve özgür savunma için, temel hak ve özgürlükler için, adalet ve vicdan için el ele tek vücut direneceğiz’’ dedi.

Aydın Özcan, Terörün bir yenilgi, korkaklık olduğunu, terör saldırılarının ancak; Anadolu’da verilen kurtuluş mücadelesinin dayanışma ruhuyla, milli birlik, beraberlik ve geleceğimize sahip çıkarak durdurulabileceğini belirtti.

Katılımcılar el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdular, Aydın Özcan zincir boyunca yürüyerek onlar selamladı. ‘’Teröre Teslim Olmayacağız’’ sloganı sık sık atıldı.






Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)