Adil kullanım kotası 2018 sonu itibariyle tamamen kaldırılacak


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılı sonunda adil kullanım kotasının kaldırılacağını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı’na katılan Arslan, “Mayıs ayından itibaren kademeli bir geçiş olacak ve 2018 sonu itibariyle tamamen kaldırılacak. Özellikle gece kullanılan internette kotadan düşülmeyecek bunu da tekrar vurgulayalım” ifadeleriyle kotanın kaldırılacağını duyurdu.

İnterneti ‘son 100 yılın en önemli olaylarından biri’ olarak tanımlayan Arslan, “Hayatımızın her alanında kullandığımız adeta davranış kalıplarımızı, alışkanlıklarımızı değiştiren, nerede olursa olsun her insanı dünya vatandaşı paydasında yeni bir yaşam tarzı edinmeye, dünyayla eş zamanlı, dünyayla birlikte yeni bir tarz oluşturmaya da iten bir sektör. Bir bakıma internet küresel sistemin kültürel merkezi haline geldi” diye konuştu.

‘Örflerimiz değerini yitiriyor’

İnternet ortamında örf ve adetlerin değerini yitirdiklerini savunan Arslan, “İnternette yerleşik değerlerimiz adeta yeniden üretiliyor. İnsanı değerler de bu mekanda farklılık arz ediyor. Bu nedenle internetteki içerik ve gençlerin sörf yaparken nerede ne yaptıkları bence büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)