AKP elitlerinin çocukları askerden kaçırılacak, bunu kabul edemeyiz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği, milletvekili seçilecek gençlerin askerlikten muaf tutulması önerisine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, önceki gün başkanlık ettiği Merkez Yönetim Kurulu’nda Erdoğan’ın gündeme getirdiği, milletvekili seçilecek gençlerin askerlikten muaf tutulması önerisini değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu’nun, “Gençlerin siyasete katılmasını elbette savunuyoruz. Bu konuda bir tereddütümüz yok. Ancak, AKP’nin arka planındaki görüşünün kendi çocuklarına askerlik yaptırmamaya yönelik olduğunu da anlıyoruz. Yani yoksul çocukları askerde şehit düşerken, AKP elitlerinin çocukları askerden kaçırılacak, bunu kabul edemeyiz” dediği ifade edildi.

‘Dikkate almayın’

Kılıçdaroğlu’nun partisinin Anayasa değişikliği teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmemesine yönelik iktidar kanadından gelen değerlendirmelerin dikkate alınmaması çağrısını yaptığı, “Yargının siyasallaştığı ortada, kendi atadıkları yargıya bile güvenmiyorlar. Anayasa Mahkemesi, OHAL sürecinde kendi içtihatlarına aykırı kararlar verdi. Anayasa Mahkemesi’ne gitmemizden ve aksi yönde bir karar çıkmasından korkuyorlar” değerlendirmesini yaptığı, teklifin Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceğine yetkili organların zamanı geldiğinde karar vereceğini ifade ettiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun akademisyenler başta olmak üzere kamu personeline yönelen ihraç furyasına ilişkin, “Bilimi de susturmaya çalışıyorlar. Hitler döneminde ne kadar muhalif varsa Almanya’dan kaçmak zorunda kalmıştı. Yaşananlar Türkiye açısından utanç verici, her koşulda akademinin özerkliğini savunacağız. Akademisyenlerin işsiz kalmasına göz yumamayız” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta sonu genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısı düzenleyen CHP, bugün de Parti Meclisi’ni (PM) toplayacak. PM’ye, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de davet edildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)