Atatürk Türkiyesi'ne geri dönmeliyiz


CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “hayır” etkinliğinde konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “CHP’li belediye başkanlarına sesleniyordum. Partizanca konuşun. Devlet protokolü ağzıyla değil…Siz seçilmiş CHP’li belediye başkanlarısınız. Korkmayacaksınız” dedi. CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, “Çakma solcuları iyi tespit edin. Çakma Atatürkçüleri iyi izleyin. Bunlar toplumun belli noktalarına atanmış ya da seçilmiş kişiler olarak da karşınıza gelebilir. Bu çakmalarla Türkiye’de muhalefeti toparlamak kolay değil. Ama iş gerçek solculara, demokratlara, laiklere ve ilericilere düşüyor” diye konuştu.
CHP Bayraklı İlçe Örgütü “Bayraklı tek adam rejimine hayır” diyor etkinliğinde Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda bir araya geldi. Salonun tamamını dolduran partililer sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Susma haykır başkanlığa hayır” sloganı attı. Salonun farklı noktalarına asılan, “Ülkeni sev, cumhuriyeti koru Başkanlık sistemine Hayır de”, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Başkanlığa hayır”, “Cumhuriyet’in Hayırlı evlatlarıyız” pankartlar ise dikkat çekti. Salondakiler hep bir ağızdan İzmir marşını söyledi.
ATATÜRK ULUS DEVLETİ BİZE EMANET ETTİ
Toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’in kurulduğu Bayraklı’dan “hayır”ın startının verilmesinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Başkan Karabağ, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, “Kurulduğu günden beri şehitler veren bu topraklar bugünlerde daha sıkıntılı günler yaşıyor. Sebebi 1923’te kurulan ulus devlet tipidir. Atatürk parçalanmış imparatorluktan bir cumhuriyet yarattı, Onu ulus devlet haline getirdi. Ulus devlet, bütün etnik zemindeki insanların kendini bir millet olarak hissettiği topraklarda kurulan bir devlet demektir. Atatürk bu ulus devleti bizlere emanet etti. Kurtuluş savaşı öncesi bu toprakları parçalamak için girenler Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu’yu kurtarmasından sonra başka fesatlıklar içerisine girdiler. Sürekli bu topraklarda şehitler veriyoruz. Çanakkale şehit olanlar niçin şehit olmuşsa, kurtuluş savaşında verdiğimiz şehitler niçin şehit olmuşsa, bugün de ülkemizde verdiğimiz her şehit aynı sebeple veriliyor. Bunun nedeni emperyalist dünyanın bizi parçalamak istemesi. Bunların başında da ABD ve yandaşları geliyor” dedi.
ATATÜRK TÜRKİYESİ’NE GERİ DÖNMELİYİZ
Başkan Karabağ, sıkıntıların aşılması için Atatürk Türkiye’sine geri dönülmesi gerektiğini vurguladı. Atatürk’ün, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü hatırlatan Başkan Karabağ, şöyle konuştu:
“Atatürk’e sormuşlar, ‘neden böyle bir devlet kurdun?’ diye. ‘Ben isteseydim askerlik diktatörlükle başkanlık sistemini getirirdim. Ama benim halkım demokratik laik bir parlamenter sistemle yönetilmeye layık’ cevabını vermiş. Bu topraklar üzerinde Nazım hikmetler, Pir Sultanlar niçin çile çektiyse, Deniş Gezmiş ve arkadaşları niçin katledildiyse aynı amaçla bizi sıkıştırıyorlar” dedi.
ÇAKMA SOLCULARI, CUMHURİYETÇİLERE DİKKAT EDİN
Türkiye’nin yıllardır sağ iktidarlar tarafından yönetildiğine dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sol siyaset başladığından beri çektiğimiz sıkıntıyı söylüyorum. Çakma solcuları iyi tespit edin. Çakma Atatürkçüleri iyi izleyin. Çakma Cumhuriyetçilerin iyi izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar toplumun belli noktalarına atanmış ya da seçilmiş kişiler olarak da karşınsıza gelebilir. Bu çakmalarla Türkiye’de muhalefeti toparlamak kolay değil. Ama iş sizlere ve bizlere yani gerçekten inananlara düşüyor. Gerçek solculara, demokratlara, laiklere ve ilericilere düşüyor.
Bana sorsanız hayatınızda en önemli şey nedir diye, biri solcu kimliğin ve CHP’liliğimdir. Diğeri de yetiştirdiğim Atatürkçü, laik, ilerici, öğretmen Deniz isimli kızımdır. Meseleye böyle bakabildiğimiz sürece mesafe alabiliriz. İnanmadan yalandan dolandan belli yerleri işgal edip, ‘ben ilericiyim, ben demokratım, ben solcuyum’ gibi görünen çakmalarla muhalefeti toparlayamaz. Sağ iktidar karşısında inançlı insanlar mücadele eder. Hz Hüseyin Kerbelada korkmuş mu? Pir Sultan Abdal katledilirken korkmuş mu? Hasan Tahsin ilk kurşunu sıkarken korkmuş mu? Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları mücadele ederken korkmuş mu? Peki Deniz Gezmiş, Hüseyin, Yusuf asılırken korkmuş mu? Gezideki çocuklar korktu mu? Peki siz korkuyor musunuz” dedi. Salondakiler hep bir ağızdan “hayır” diye bağırdı.
KORKARAK MUHALEFET YAPILMAZ
“Korkarak muhalefet yapılmaz” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:“Ben belediye başkanı, milletvekili oldum, yarın beni içeri atarlar. Sen korka korka bir takım koltukları işgal ediyorsan sana yazıklar olsun. Biz buraya anamızdan belediye başkanı olarak gelmedik. Bunlar bizim işimiz değil. Bugün varsak yarın yokuz. Eğer sen oraya kazık çakmadıysan, eğer oradan nemalanmıyorsan orada çalıp çırpıyorsun, eğer oradan başkalarına hedef olmaya gözün kesiyorsa bulunmaya devam edersen. Bana sorduklarında, çekinmeden hayır diyorum. Ben başkanlığa sonuna kadar karşıyım ve hayır diyorum. Hedef Atatürk cumhuriyeti! Atatürk’e cumhuriyete karşı olan benim de düşmanımdır. Bu ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı ister başka bir şey olsun! Sen korkaksan neden o koltuğu işgal ediyorsun? Sen inançsızsan neden o koltuğu işgal ediyorsun? Ayıptır, yazıktır, terbiyesizliktir. Sokaklara çıkacağız. Ben de sizin yanınızda olacağım. Sonuna kadar hayır. Kimseden korkmuyoruz. Ölümden de vurulmaktan da korkmuyoruz. Korkakları lanetliyorum” dedi.
CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENDİ
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, “Bayraklı her zaman ezber bozmuştur. Biz bir kez daha hayır diyoruz. Mesele, CHP’nin meselesi değildir. Herkes taşın altına bedenini koymalıdır. Göreve başladığımızdan beri aile ortamında, birlik ve beraberlik içerisinde, bireysel bir hareket içerisinde olmadan partimizin oylarını artırmak için kafa yoruyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine nasıl sahip çıkarız diye çalışıyoruz. Yerel hizmetleri halka anlatarak bunu başarabiliriz. Eğer yerel yönetimlerimize sahip çıkmazsak İzmir ve Türkiye’de bu konuşmaları yapamayız. Bütünleşemeyiz. Kaybettiğimiz yerler bunun en büyük göstergesidir. CHP olduğu yerde demokrasi, insan hakları, emek, emikçiler var. Onun için tek adamlık rejimine hayır diyoruz. Bayraklı patronlar tarafından yönetilmiyor. İlçe başkanı, yönetimi, gençlik kolu, belediye başkanı, meclis üyeleri hepsi emekçi... Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Bu ülkemizin meselesidir. Kutuplaşma çalışması yapmayacağız. Herkes oturduğu mahallede birer genel başkan, ilçe başkanı, belediye başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti korumak için hepimiz çalışmak zorundayız. Herkes egosunu bir kenara bırakmak zorunda. Kasım paşa reisi Türkiye’yi yönetemez. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li belediye başkanlarına sesleniyordum. Partizanca konuşacaklar. Devlet protokolü ağzıyla değil…Siz seçilmiş CHP’li belediye başkanlarısınız. Korkmayacaksınız. Korkacaksanız aday olmayacaksınız. Öyle yok. Size umut bağlayan bir örgüt var. Çekinmeden konuşacaksınız” dedi.
HAYIRLI GÜNLERİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ
Konuşmasına Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden şehit kahramanların hikayelerini anlatarak başlayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan “Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Evet bugün söz konusu vatan… Biz elbette tek devlet istiyoruz. Yani, ulus devleti, üniter devlet. Kocaman bir orman istiyoruz, kocaman ağaçlardan… Bizim istemediğimiz bir tek adamdır. Biz diktatörlük istemiyoruz. Biz bir kişinin herkese hakim olmasını istemiyoruz. Bu ülkenin insanları kula kulluk etmeyecek. Bu yolu onlara Mustafa Kemal Atatürk açtı ve ondan asla vazgeçmeyecek. Evet oyu verecekler de bu ülkenin çocukları, bizim karşımızda hiç kimse öteki değil. Biz hayır diyenlerle kucaklaşıp iki ayı büyük bir mücadele ile geçireceğiz. Hayır diyenlere, ‘terörist’ diyorlar, ‘alçaksınız ‘diyorlar. Bunların hepsini kendi halkına diyor. Bunları asla unutmayın. Bunları sandıkta mutlaka hatırlayın. Bu ulusu evet veya hayır diye bölmelerine aşk ile karşı duracağız. Bölünmeyeceğiz, birbirimize daha sıkı sarılacağız. Bu ülkenin geleceği çok güzel. Biz daha çok barış isteyeceğiz. Dünyada aşkın yenildiği görülmüş bir şey değildir. Biz kazanacağız. Biz anayasa değişikliğiyle, evet mi hayır mı konusunda bölünüyoruz. İmamlar camilerde propaganda yapıyor. Ekonomik olarak çok büyük bir felaket ile karşı karşıyayız. İstikrar diyorlar. Neyin istikrarı? Güvenlik diyoruz, sokaklarda bombalar patlıyor. OHAL ilan ettin ama çocuklarımız hala sokaklarda ölüyor. Ülkemizi peşkeş çektirmemek için hayır diyoruz. Bu Anayasa’nın Recep Tayyip Erdoğan’la bir alakası yok.
Erdoğan bu dünyaya kazık mı çakacak? O da bir insan. Yaşayıp gidecek. Peki sonrası ne olacak? Evet dedikten sonrası ne olacak? Bunu düşünmek lazım. Bize teröristsin, aptalsın diyeceğine biraz düşün! Biz Hayırlı günlerin gelmesini bekliyoruz. Bunun için hayır diyeceğiz” dedi.
CHP İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgün ise, “Başımızdaki uzun adam 3 gün önce FETÖ tarafından kaldırıldım dedi. Habur Sınır kapısına PKK’lıları davul zurnayla karşılayarak TC hakimlerini ve savcılarını ayaklarına getirdiler. O yüzden hayır diyoruz.
ETKİNLİĞE KİMLER KATILDI
Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP Buca, Konak İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, DİSK, Tüm Yerel Sen temsilcileri, Bayraklı ve İzmir’de faaliyet gösteren sevil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)