Ayvacık afet bölgesi ilan edilsin


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'tan Ayyacık konuşması.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak Çanakkale’de art arda yaşanan depremleri gündeme getirdi ve daha önce sel felaketi sonrasında Milletvekili Bülent Öz ile birlikte talep ettikleri afet bölgesi ilanını hatırlattı.

Erkek, yaraların acilen sarılması için bölgenin bir an önce afet bölgesi ilân edilmesi gerektiğini belirtti ve “Ayvacık’ı önce sel, daha sonra deprem vurdu.” dedi.

Venedik Komisyonu toplantısı nedeniyle Ankara’ya gelmek zorunda kalan Erkek, Çanakkale’ye dönecek ve 8 Şubat günü bölgede incelemelerde bulunacak.

Erkek’in Meclis tutanaklarına yansıyan sözleri şöyle:

“MUHARREM ERKEK (Çanakkale) – Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.
İki gündür Çanakkale depremlerle sallanıyor. Özellikle Ayvacık ilçemizin Yukarıköy, Kızılkeçili, Tuzla, Çamköy ve Gülpınar yöresinde 300’ün üzerinde ağır hasarlı ev mevcut, birçok insan konutunu kaybetti. Yaralılarımız var, telef olan hayvanlar var. Herkes hayırlı bir şeyler yaparak acıları sarmaya çalışıyor. 
Kısa bir süre önce yine Ayvacık ilçemizin Küçükkuyu beldesinde –ki önemli bir beldedir- ciddi bir sel felaketi de yaşandı. Bu konuda biz 2 milletvekili olarak önerge de verdik. Bu bölgenin mutlaka ve mutlaka afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor ki yaraları çok daha ciddi bir şekilde ve aileler açısından giderilmesi imkânsız mağduriyetler doğmadan saralım. Şu anda yapılanlar da çok çok önemli ama bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve bir an önce özellikle bu soğuk kış günlerinde, bu dönemde evsiz kalan ailelere yardımcı olmamız çok önemli.

Teşekkür ediyorum, sağ olun."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)