Bu sistem, şu veya bu partinin, şu veya bu şahsın değil 80 milyonun tamamının geleceği içindir


Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa referandumuna ilişkin ''Bunlar sandıktan 'Evet' çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da "toplu açılış töreni" adı altında referamdum mitingi düzenledi.

Başkanlık sistemini anlatan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye 16 Nisan'da sandık başına gidiyor. Bu halk oylamasında anayasa değişikliğini ve onunla birlikte yeni yönetim sistemi konusunda tercih belirleyeceğiz. Türkiye tarihindeki en önemli reformlardan birini gerçekleştiriyor. Milletimizin desteği ile inşallah Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz.
Şu noktayı özellikle belirtmek istiyorum.

Muhalefet, sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine yalan yanlış bilgilerle insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine niçin karşı çıktıklarını izah edemedikleri için milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rejim tartışmalarına çekmeye gayret ediyor.

Bunlar sandıktan 'Evet' çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Onları şimdiden millet korkusu sardı. Ama korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle 'Evet' çıkacak 'Evet.' Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim değil Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim değil, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' demesini bekliyorum. Bu reform farklı, burada bütünleşeceğiz, toplanacağız. Çünkü bu sistem, şu veya bu partinin, şu veya bu şahsın değil 80 milyonun tamamının geleceği içindir."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)