Çanakkale 5.4 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı


Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi pazartesi sabahından bu yana depremlerle sallanırken, bugün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen depremlerin en büyüğü olan bu deprem, halkın paniğe kapılmasına neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nün merkez üssünü Ayvacık İlçesi olarak saptadığı deprem saat 16.48'de yerin 8.2 kilometre derinliğinde meydana geldi. Pazartesi sabahı Ayvacık köylerinde yıkıma neden olan 5.3 büyüklüğündeki ilk depremden daha büyük olan deprem, Bursa ve Tekirdağ'dan İzmir ve Muğla'ya kadar geniş bir alanda hissedildi.

Günlerdir depremlerle sarsılan Ayvacık İlçesi başta olmak üzere Çanakkale'de de halkın paniğe kapılmasına neden olan deprem, ilk bilgilere göre hasarlı bazı binaların yıkılmasına, sağlam binalarda hasara neden oldu.

BELEDİYE BAŞKANI: GÜÇLÜ BİR DEPREM OLDU

NTV yayınına bağlanan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "İlk baştaki gibi güçlü bir deprem oldu ama uzun sürmedi. Şu ana kadar belirgin bir yıkıntı haberi yok ama takip ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)