Ellerimizin daha genç görunmesi için yapılması gerekenler



Vücudumuzda yaşlanmanın en yoğun ve hızlı olduğu bölgeler yüzümüz ve ellerimizdir. Kozmetik uygulamaların çoğu yüz bölgesini gençleştirmeye odaklıdır. Eller hep ihmal edilir. Halbuki eller de yüz kadar dış etkenlere açık bir organımızdır ve ellerde yaşlanma belirtisi çok erken olarak ortaya çıkar.

Zamanla ellerimiz gergin ve deri görünümünü kaybeder, kemik yapısı ve damarları daha görünür hale gelir. Güneş yılların etkisiyle, lekeler, cilt yüzeyinde kurulukla beraber, kırışıklıklar oluşur.

El gençleştirme uygulamaları
Birinci olarak elin üzerinde keratin tabakayı alıp, cildin daha sağlık ve parlak görünmesi için peeling uygulanır.
Sonra sırasıyla elin üzerindeki lekeler giderilir.

Bunu için lazer uygulanır. Lazer ile bir-üç seans arasında ellerimizde bizi yaşlı gösteren lekelerden kurtulabiliriz. Elin derisindeki nemsiz, cansız görünüm için bir takım enjeksiyonlar yapılır.
Kurumuş ve elastikiyetini kaybetmiş bir el derisine saf hyaluronik asit uygulanır. Hyaluronik asit ikişer hafta arayla dört kez tekrarlanır.
Cildi canlandırmak ve güçlendirmek için büyüme faktöründen zengin serum (PRP) uygulanır. Üç hafta arayla üç defa yapılırsa iyi netice alınır. Senede iki kere tekrarlanması çok iyi netice almamızı sağlar. Ayrıca ‘ışık dolgusu’ dediğimiz, yine deriye uyguladığımız hyaluronik asit + amino asitler, vitaminler ve minerallerden oluşan bir materyali de deriye enjekte ederek derinin canlanması, yenilenmesi sağlanır. Ellerimizdeki lekeleri lazerle yok ediyoruz. Ayrıca kırışıklıklardan fraksiyonel lazer (fraxel), gerisindeki gevşemeden ise termaj ile kurtulabiliriz.

Damar ve kemiklerinin belirginleşmesini yok etmek için ele dolgu yapmak gerekmektedir. Bu, iki şekilde yapılabilir; ya yoğunlaştırılmış hyaluronik asit, ya da yağ dokusu kullanılarak. İkisi de iyi netice verir. Bu uygulama iki seneye kadar kullanılabilir, ikinci uygulamadan sonra daha uzun kullanılabilir. Ellerimize özen gösterelim…

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)