Irak'ta bombalı saldırı




Emniyette görevli yüzbaşı Nezhen el-Hıdır, başkent Bağdat'ın batısındaki El-Amiriyye mahallesine bağlı ticari işletmelerin bulunduğu El-Amel eş-Şabi caddesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu en az 7 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırı sırasında ticari işletmeler ile kahvehanelerin yer aldığı bölgede çok sayıda sivilin olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiğini dile getiren Hıdır, saldırıyla eş zamanlı olarak bölgenin havan topuyla hedef alındığını aktardı.

DEAŞ'ın keskin nişancılarla saldırısı

Yüzbaşı Hamid el-Ubeydi ise terör örgütü DEAŞ'ın, Kerkük'ün güneyindeki El-Beşir köyüne keskin nişancılarla düzenlediği saldırı sonucu Haşdi Şabi mensubu 2 kişinin öldüğünü aktardı.

Ülkenin doğusundaki Diyala ile Salahaddin il sınırı yakınlarında ordu birliklerinin aşiret güçlerinin desteğiyle düzenlediği operasyonda, merkezi bölgelere doğru ilerlemeye çalışan DEAŞ'a ait bir aracı etkisiz hale getirdiğini söyleyen Ubeydi, operasyon sırasında örgüt saflarında can kayıplarının olduğuna işaret etti.

Teğmen Yasir et-Tai de başkentin kuzeyindeki Et-Taci kazasına bağlı Es-Sınai mahallesinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 sivilin öldüğünü, 7 sivilin yaralandığını ifade etti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)